YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Aşkın kanununu yeniden yazıyoruz"

Adana Kadın Platformu 14 Şubat Sevgililer Günü’nde erkek şiddetinin artarak devam ettiğini hatırlatarak açıklama yaptı.Adana Çakmak Caddesi Kültür Sokak önünde düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri; zorla, şiddetle, baskıyla, dayatmalarla hayatlarının kuşatılmasına isyanları olduğunu belirttiler.

Adana Kadın Platformu 14 Şubat Sevgililer Günü’nde erkek şiddetinin artarak devam ettiğini hatırlatarak açıklama yaptı.
Adana Çakmak Caddesi Kültür Sokak önünde düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri; zorla, şiddetle, baskıyla, dayatmalarla hayatlarının kuşatılmasına isyanları olduğunu belirttiler. Adana Kadın Platformu sözcüsü Pelin Çiçek, “Hayalimiz ve hedefimiz sevmenin de sevilmenin de bambaşka olduğu, eşitlikle, özgürlükle değer bulduğu bir dünya. Dünyayı da, hayatlarımızı da değiştirmek için, aşkın kanununu yeniden yazıyoruz” dedi.
Tüm koruma kararlarına rağmen çantasında belgeleriyle gezmek zorunda olan kadınların da şiddetten kaçamadığı ve öldürüldüğü belirtilen açıklamada, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin hâlâ engellenemediği vurgulandı. Çiçek, “Dört yıl önce tam da sevgililer günü arifesinde gerçekleşen Özgecan Aslan cinayeti hâlâ belleklerimizde tazeliğini koruyor. Ezgi Köseoğlu, Tuğçe Anlaş, Özlem Yılmaz, Demet Eygi ve daha niceleri. Bunlar isimleri hemen bir çırpıda aklımıza gelen unutamadığımız arkadaşlarımız” diyerek, kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze ve cinayetlere karşı kadın dayanışmasının yükseltilmesinin tek kurtuluş yolu olduğunu söyledi.
Adana Kadın Platformu üyeleri düzenledikleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler