YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASO Başkanı Özdebir:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, şehrin her yıl 100 binin üzerinde göç almasına karşın istihdam yaratma konusunda iyi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, şehrin her yıl 100 binin üzerinde göç almasına karşın istihdam yaratma konusunda iyi bir konumda bulunduğunu söyledi.

Özdebir, ASO ile İŞKUR'un OSTİM Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı'nda ortak düzenlediği "İŞKUR Destekleri Bilgilendirme, İş ve Meslek Danışmanları ile Sanayicilerin Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada İŞKUR'un işverenlere birçok imkan sağladığını belirtti.

İşsizliğin Türkiye'nin önemli sorunlarından olduğunu ifade eden Özdebir, "Ankara her yıl 100 binin üzerinde göç almasına rağmen istihdam yaratma konusunda daha iyi. Ankara Türkiye'nin tamamından oldukça farklı bir konumda" dedi.

Ankara'nın eğitim ortalamasının da Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu ve bunun Ankara'nın kazanımlarından olduğunu anlatan Özdebir, bu avantajdan yararlanılması gerektiğine işaret etti.

-"Artık emek sahipleri daha kıymetli"-

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da işverenin çalışma ortamını iyileştirmek ve çalışanlara daha iyi iş imkanı sağlamak gibi belli yükümlülükleri olduğunu dile getirdi.

Kimsenin kimseyi artık karın tokluğuna çalıştıramayacağını belirten Aydın, "Bundan sonra iş yapmak isteyenler, çalışanları tatmin edecek ortamları oluşturmadığı müddetçe problemlerini çözemeyecekler. Şu anda emek sahipleri daha kıymetli, o kişi iş yerini seçecek" diye konuştu.

İş barışının önemine değinen Aydın, işçi ile işverenin karşı karşıya gelmesinin önemli bir problem olduğunu söyledi.

-İŞKUR İl Müdürü Altuğ-

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ da meslek danışmanlığı ve İŞKUR'un işverenlere sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kurumun Yenimahalle şubesinde 52 iş ve meslek danışmanının görev aldığını ifade eden Altuğ, Ankara geneli için bu sayının 275 olduğunu kaydetti.

Ankara genelinde her danışmanda 500 firmanın zimmetlendiğini belirten Altuğ, "Bu danışmanlar iş yerlerinin mevzuat noktasında ne gibi ihtiyaçları ve eksiklikleri var, bu konularda gereken çözümleri üretiyorlar" dedi.

Altuğ, geçen yıl yaklaşık 95 bin kişi ile görüştüklerini dile getirerek, 50 bin iş yerinden eleman talebi aldıklarını, bunun 30 binini karşıladıklarını söyledi.

6111 sayılı Torba Yasa ile işverenlere yönelik bazı destekler getirildiğini bildiren Altuğ, işverenin 18-29 yaş arasında herhangi bir erkek işçi ya da 18 yaşından büyük ve yaşta üst sınır olmaksızın kadın işçi alması durumunda bunların 24 ay sigorta işveren payını kendilerinin ödediğini anlattı.

İŞKUR vasıtasıyla istihdam edilen kişinin son 6 ay çalışmamış olması gerektiğine işaret eden Altuğ, meslek lisesi mezunları, üniversitenin mesleki bölüm mezunları ya da İŞKUR'un açtığı kurslara katılanlar için bu sürenin 36 ay artı 6 ay olmak üzere 42 aya çıktığını kaydetti.

Muhabir: Erdal Çelikel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler