Mehmet ÇİL/DATÇA Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan her ikisi de serbest mimarlık yapan Mustafa İki yıl önceki tatil sonrası Hamburg'a dönen Doruk ailesi, sağlık kontrolünden geçen Bilkay'ın tamamen iyileştiği haberini aldı. Doktorları, Bilkay'ın akciğerlerinde su kalmadığını ve her sağlıklı çocuk gibi yaşantısını sürdürebileceğini söyledi. Bilkay, şimdi Hamburg'da futbol okuluna gidiyor, yüzme sporu ile ilgileniyor. Gül- Mustafa Doruk çifti, çocukları İlbay RÜYASINDA DATÇA'YI GÖRDÜ
Küçük oğlu Bilkay'ın sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan anne Gül Doruk şunları anlattı:
"Evlendikten sonra her yıl Türkiye'ye tatil için geliyorduk. Önceleri tercihimiz, büyük tatil beldeleri oluyordu. Antalya başta geliyordu. Sonraki yıllarda daha sade tatil yapmak ve 5 yıldızlı oteller yerine doğa ile iç içe dinlenmek istedik. 2006 yılında, oğlumuz Bilkay'a Hamburg'da alerjik astım teşhisi konuldu. O yıl, daha önceden adını duyduğum ancak hiç görmediğim Datça rüyama girdi. Rüyamı eşime de anlattım. Datça'yı merak etmeye başladık. Bir araştırma sonucu, o yaz buradaki bir tatil köyüne yaz tatili için geldik. Bir aylık tatil bize çok yaradı. Bir daha da Datça'dan hiç ayrılmadık. Hep aynı tatil köyünde birer aylık dönemler halinde yaz tatiline geliyoruz. Bu yıl dokuzuncu kez geldik. Çocuklarım burada büyüdü diyebilirim."
İLERİDE YERLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR
İki yıl önce büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Gül Doruk, "2012 yılında bir aylık tatil sonrası Almanya'ya döndük. Hamburg'da oğlum Bilkay'ın sağlık kontrolleri yapıldı. Doktorlar, Bilkay'ın tamamen iyileştiğini söyledi. Datça'nın bol oksijenli ve rutubetsiz havasının iyileşmesinde önemli rol oynamış olabileceğini belirttiler. Çok mutlu olduk. İlerde emeklilik yıllarımızda, Datça'ya yerleşmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Dokuz yaşından beri Almanya'da yaşayan baba Mustafa Doruk, Hamburg'da üniversite eğitimini aldıktan sonra serbest mimar olarak çalışmaya başladığını belirterek, "Hamburg evimiz gibi oldu. Tam 37 yılım burada geçti. Bir gün buradan ayrılacağımı düşünmek aklıma bile gelmezdi. Şimdi Datça'yı çok seviyoruz. Umarız gelecekte bir gün buraya yerleşiriz" dedi.
MUTLULUĞUMUZU BORÇLUYUZ
Yunan tarihçi, coğrafyacı ve filozof Strabon'un, "Tanrı uzun yaşamasını istediği kullarını Datça Yarımadası'na bırakırmış' sözünü hatırlatan Doruk, şunları söyledi:
"Eşimin rüyası sayesinde Datça'yı geldik. Datça'yı tanıma şansı bulduk. İyi ki, Datça var. İyi ki, burayı gördük. Oğlumun sağlığını ve mutluluğumuzu buraya borçluyuz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz