Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

ASUS, 2. Nesil Xeon Scalable işlemcilerle donatılan sunucularını duyurdu

ASUS, tüm sunucu ürünleri serilerinde yeni 2. nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere destek verdiğini duyurdu.

ASUS, 2. Nesil Xeon Scalable işlemcilerle donatılan sunucularını duyurdu

Yeni Intel platformu, güç tüketimi ve saat hızlarında bir önceki nesil işlemcilere göre ortalama 1,33 kat daha yüksek performans sağlıyor. Intel’in iş ortağı olan ASUS, yeni Intel Optane DC kalıcı belleklerle yüksek performans ortaya koyuyor. SSD ile kurulmuş aynı yapılandırmaya kıyasla, saniye başına giriş/çıkış işlemi sayısında %88’in üzerinde avantaj elde ediliyor. Bu yeni işlemci platformu ayrıca Intel Deep Learning Boost teknolojisiyle gelişmiş derin öğrenme becerileri getiriyor. Bu yeni teknoloji sayesinde ResNet-50 ve SSD VGG-16 model ASUS sunucularında 3,1 kat performans artışı elde ediliyor.

6 kanala kadar DDR4 2933, Intel DL Boost ve Intel Optane DC kalıcı bellek desteği

Tüm ASUS sunucu serileri, 2. nesil Intel Xeon Scalable işlemcilerin yanı sıra Intel Optane DC kalıcı bellek ve Intel Deep Learning Boost gibi gelecek teknolojilerin avantajlarından tam olarak yararlanacak. Yeni sunucu serileri ayrıca yapay zeka hızlandırmada kullanılacak şekilde optimize edildi. Bu modeller arasında GPU optimizasyonlu ESC 8000 ve 4000 serileri, yüksek performanslı RS720, 700, 540, 520 ve 500 serileri yer alıyor. Öte yandan Z11 serisi sunucu anakartları ve WS C621 iş istasyonu anakartı da bulunuyor. 2. nesil Intel Xeon Scalable Platinum işlemciden güç alan ASUS sunucular, bir önceki nesil işlemcilere göre Linpack’te 1,21 kat, Stream Triad’da 1,83 kat, yapay zeka ve derin öğrenme çıkarımlarında ise 17 kat daha yüksek performans sunuyor.

5-1

ASUS sunucular; bellek içi analitik, veri tabanları, içerik dağıtım ağları (CDN) ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) gibi yoğun veri kullanan uygulamaların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Sunucular bunun için en yeni Intel Optane DC kalıcı bellek teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, veri işlenen kritik iş yüklerinin daha hızlı yapılmasını ve yüksek sanal makine ve konteyner yoğunluğuyla daha fazla hizmet verilmesini sağlıyor. Yenilikçi bir bellek teknolojisi olan Intel Optane DC kalıcı bellekler, uygun maliyetli geniş kapasite ve kalıcılık özelliğini sunuyor. Bir önceki nesille kıyaslandığında, en yeni ASUS sunucuların sanallaştırma ile ilgili iş yüklerinde aynı işletme maliyetiyle 1,8 kat daha fazla IOPS değeri sunduğu görülüyor. Daha yüksek IOPS değeriyse kurumsal ortamlarda sanallaştırma uygulamaları çalıştırıldığında daha yüksek verim ve kalite elde edilmesi anlamına geliyor.

Thermal Radar teknolojisi

  1. nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere sahip en yeni ASUS sunucularında, sektörün önde gelen termal kontrol teknolojisi olan ASUS Thermal Radar 2.0 kullanılıyor. İki yenilikçi tespit teknolojisi ve çok fan bölgeli tasarımıyla ASUS Thermal Radar 2.0; CPU, GPU, DIMM, HDD ve diğer yerlere farklı sensörler yerleştirerek bölgesel sıcaklık bilgisi topluyor. İlgili bölgelerdeki fanların akımını otomatik olarak ayarlayarak toplam fan kapasitesinin güç tüketimini azaltıyor. Ayrıca, birden fazla fan bölgesine sahip tasarım farklı alanlar için farklı fan hızları belirleyerek manüel ayarlar için gereken süre ve maliyeti azaltıyor. Bu da sistemin güvenilirliğini ve termal verimliliğini etkin bir şekilde artırıyor.

ASUS, Yeni ROG Strix Scope Klavyesini Duyurdu

fragtist

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler