YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ata mesleği hayvancılıkta devlet desteğiyle sürüsünü büyüttü

Sivas'ta 90 yıl önce dedelerinin başladığı hayvancılığı sürdüren Yalçın ve oğlu Alperen Doymuş, valiliğinin "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesiyle hayvan sayısını 250'ye çıkardı - Yalçın Doymuş: - "Koyunlarımın hepsi 'Kangal Akkaraman' cinsi. Bakımı aksatılmadığı takdirde ikiz doğum oranı çok yüksek. Bunların kuzusunu satıp geçimimizi sağlıyoruz"

SİVAS (AA) - GÖKSEL CÜNEYT İĞDE - Sivas'ın Ulaş ilçesinde doğup büyüdükleri köyde yaklaşık bir asırdır hayvancılık yapan Doymuş ailesi, ata mesleğini devlet desteğiyle devam ettiriyor.

Doymuş ailesi için hayvancılık, 1930'lu yıllarda ilçeye bağlı Acıyurt köyünde Fikri Doymuş ile başladı.

Köyde ailesinin geçimi için yaklaşık 20 sene besicilik yapan Doymuş vefat edince, bayrağı oğlu İsa devraldı.

Babasından öğrendiği hayvancılığı çetin doğa şartlarına rağmen 50 yıla yakın devam ettiren İsa Doymuş, mesleğin püf noktalarını tıpkı babasının kendisine aktardığı gibi oğlu Yalçın'a öğretti.

Yalçın Doymuş da 90 yıl önce dedesiyle başlayan hayvancılık serüvenini, devlet desteğiyle artırdığı sürüsünün bakımını oğlu Alperen ile sürdürüyor.

- Devlet desteğiyle 85 koyun daha aldı

4 çocuk babası, 48 yaşındaki Yalçın Doymuş, AA muhabirine, 15 yaşından itibaren babasının yanında büyük hevesle öğrendiği hayvancılığı 25 yaşında tamamen devraldığını, babasının ise 6 yıl önce vefat ettiğini söyledi.

Sivas Valiliğinin hayata geçirdiği "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi kapsamında sunulan uzun vadeli kredi desteği imkanından yararlanıp hayvan sayısını artırdığını belirten Doymuş, "Projeye geçen yıl başvuru yaptık. 130 koyunum vardı, proje sayesinde 85 koyun daha aldım. Sayıyı zamanla 250'ye kadar çıkardım. Oğlumla hayvanların tüm bakımıyla ilgileniyoruz." diye konuştu.

İşlerini daha da büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Doymuş, "Koyunlarımın hepsi 'Kangal Akkaraman' cinsi. Bakımı aksatılmadığı takdirde ikiz doğum oranı çok yüksek. Bunların kuzusunu satıp geçimimizi sağlıyoruz." dedi.

Ailenin hayvancılıkla uğraşan son temsilcisi 22 yaşındaki Alperen Doymuş ise ata mesleğini severek yaptığını dile getirerek, "Hayvancılığı dedem babama öğretmiş, babam da bana öğretti. Hayvanları her gün meraya otlatmaya götürüyorum, sonra tekrar ağıla getiriyorum. Ağılda da babamla bakımlarını yapıyoruz. Neredeyse günün 24 saatini burada geçiriyorum ama hiç yorulmuyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler