Çünkü pistten çıkma gibi olası bir uçak kazasında havaalanına yakın mesafeye yerleştirilen tanklar havaya uçabilir. Tankların sahibi THY’nin basın müşavirliği konuyla ilgili sessiz kaldı.
Atatürk Havalimanı’nın Ayamama Deresi yakınına kadar uzatılan “03-25” pistinin başlangıcına yakın bir noktada kurulan THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ’ye ait yakıt tankları için İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 28 Temmuz 2010 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na gerek olmadığına karar verdi. Yapımına onay verilen tankların yerleşim yerlerine yakın olması ve olası bir kaza, ya da sabotajın büyük bir felakete yol açabileceği gerekçesiyle CHP Milletvekili Tayfur Süner 13 Ekim 2010’da Meclis’e soru önergesi verdi.
Süner, soru önergesinde, tankların neden toprak altına konulmadığı sorusunun yanısıra “Ataköy 7-8-9-10’uncu kısımlardaki 10 bin 650 konutun güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Oluşabilecek olası bir felaket sonrasında sorumluluğu üzerinize alıyor musunuz” gibi sorular yöneltiyor. Soru önergesinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen henüz konuyla ilgili cevap verilmedi.
Ya uçak pistten çıkarsa?
Uzatılan pistin yakıt tanklarına çok yakın olmasının da tehlikenin boyutunu büyüttüğünü belirten Tayfur Süner, “Bir uçağın pistten çıkmasıyla bu yakıt tankları havaya uçabilir. Bu tanklar Ataköy halkı için, havalimanından inip kalkan uçaklar ve yolcular için de tehlike arz ediyor” dedi.
Tank önünde protesto
TANKLARIN yapıldığı yerin çevresinde protesto gösterileri düzenleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Dilek Baki ise, “Tüm başvurulara rağmen konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı. İnsan hayatı hiçe sayılıyor” diye konuştu. THY Basın Müşavirliği’ne yaptığımız başvuru sonunda da yakıt tankları ile ilgili sorularımıza cevap verilemeyeceği açıklandı.(Hürriyet)