Kırıkkale’nin kalkınması ve büyümesi için oluşturulan Güç Birliği Platformu mütevelli heyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Anadolu Genç İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) toplantı salonunda gerçekleşti.
Teşvik Kanunu’nda Kırıkkale’nin 4. bölgede bulunduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Organize Sanayi Bölgesi olarak 5. bölge şartlarından faydalanacağını söyledi. Kırıkkale’nin Ankara’ya çok yakın olduğunu hatırlatan Atalay, “Ankara bizim rakibimiz. Ankara birinci bölgede bulunuyor ve hiçbir teşvikten yararlanmıyor. Biz ise OSB’de 5. bölge şartlarından yararlanıyoruz. Başta ben olmak üzere çok çalışmalıyız. Ankara’daki yatırımcıyı şehrimize çekmek için çabalamalı ve hızlı olmalıyız.” dedi.
Teknokent konusunda ODTÜ’nün büyük mesafeler aldığını belirten Atalay, “Ben inanıyorum ki iyi bir ARGE çalışması soncunda Kırıkkale Üniversitesi’nde silah ve petrol ürünlerinde teknokent konusunda büyük mesafeler kat edebilir. Küçükten işlerden başlayarak büyük işler başarılabilir.” diye konuştu.
Yatırım için neden Kırıkkale kitabı ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü açıklayan Vali Hakan Yusuf Güner, “Bir taslak hazırlamıştık. Bu taslak üzerinde yeni eklemeler ve bazı çalışmalar yaptık. Daha donanımlı hale getiriyoruz. Kitabı zenginleştirip her yere dağıtacağız. Yatırımlar için bir heyet oluşturacağız. Bu heyet Kırıkkale’ye yatırım daveti için önemli kurumlara, kuruluşlara ve şirketler ile derneklere ziyaretlerde bulunacak. Kırıkkale’yi anlatıp, yatırım daveti yapacak.” şeklinde konuştu.
Kırıkkale’de yatırımların daha kolay olması ve bürokrasiyi aradan kaldırmak için tek adımda yatırım bürosuna görev vereceklerini söyleyen Vali Güner, bu konuda çalışma yaptıklarını ve ilgili bakanlıklara da görevlendirme yazısını yazdıklarını söyledi. Güner, 2012 yılında 350 yatırım projesinin onayının gerçekleştiğini, bunun 281 yatırımın bu sene gerçekleşeceğini belirtti.
Bu toplantıların Kırıkkale’ye, Türkiye’ye ve dünyaya hayırlara vesile olması temennisinde bulunan
AGİAD Başkanı Musa Aksoy ise, “Platformun hayırlara vesile olacağına inanıyorum.” dedi.
Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cemalettin Akdoğan da, “Çelik Fabrikasında MKE için alt yükleniciler tarafından üretilen tüm işler sergilenecek ve Kırıkkale’deki imalatçılar buradan istedikleri ürünleri seçerek MKE için üretecekler.” ifadesini kullandı.
Toplantıda Kırıkkale ve Keskin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında yatırımcıları bilgilendiren Sanayi İl Müdürü Vural Örsdemir de teknokent hakkında katılımcıları aydınlattı.
Son konuşmacı olarak kürsüde yerini alan Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kacamış ise Kırıkkale’de tarımsal alanların sulanabilir alanlara dönüştürülebilmesi ve ilde tarım ve hayvancılık faktörlerinin sorunlarını hakkında mütevelli heyetini bilgilendirdi.
Beşincisi yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, AGİAD Başkanı Musa Aksoy, Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü İzzet Artunç, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mahmut Yüzer, sivil toplu kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz