YURTHABER

Sinop
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ata'nın izinde kanoyla 635 kilometre yol katettiler

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına İstanbul'dan Samsun'a kano ile yola çıkan ekip, Sinop'a ulaştı

SİNOP (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı anısına İstanbul'dan Samsun'a kano ile yola çıkan ekip, 12 günde 635 kilometre yol katederek Sinop'ta mola verdi.

Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarını geçerek Sinop'a ulaşan ekip, Sinop'taki molanın ardından Samsun'a hareket etti.

Ekip lideri Şenol Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ta Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılını kutlayacaklarını anımsattı.

Hedeflerinin 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaşmak olduğunu vurgulayan Özdemir, şu ana kadar 635 kilometre yol katettiklerini dile getirdi.

Yolculukları süresince zaman zaman fırtına nedeniyle mola vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Yolculuğumuza başlamadan Bandırma Vapuru'nun kaptanı Kayserili İsmail Hakkı Durusu'nun doğduğu yöreyi ve İstanbul'daki kabrini ziyaret ettik. Torunu Nejat Ulugöl'den aldığımız Türk bayrağını Samsun Valisi'ne teslim etmek üzere Beykoz'dan kano ile denize açıldık. 12 günlük sürede Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarını geçerek Sinop'a ulaşmayı başardık. Hedefimiz 19 Mayıs'ta Samsun'da olmak. Karadeniz'in iklim şartları bizleri yordu ama başladığımız yolculuğun manevi değeri bizleri daha çok motive ediyor."

Özdemir, günde ortalama 40 kilometre yol katettiklerini belirterek, "Tabii burada hava şartları çok önemli. Hava durumuna göre hareket ediyoruz. Bu noktada maalesef Karadeniz biraz hırçın. Rüzgar olmadığı gün yok gibi. Dolayısıyla yolcuğumuz biraz zor geçiyor. Ancak şartlar ne olursa olsun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler