YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı Kurtarma ve Yangın Ek Binası hizmete girdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından yapılan Kurtarma ve Yangın...

Atatürk Havalimanı Kurtarma ve Yangın Ek Binası hizmete girdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından yapılan Kurtarma ve Yangın İstasyonu ek binası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açılış töreniyle hizmete girdi. Havacılıkta güvenliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım 10 milyonun üzerinde vatandaşın 60 TL’den düşük fiyatla uçtuğunu belirtti.
Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali yan tarafında apronda düzenlenen bir törenle hizmete giren Kurtarma ve Yangın İstasyonu ek binasının açılışına Bakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur ve diğer yetkililer katıldı.
Her türlü kaza riskine karşı acil müdahale ekiplerinin 24 saat hazır halde duracaklarını belirten Bakan Yıldırım, “Kaza olmasını istemeyiz ama her zaman kaza olacakmış gibi tedbirli olmamız gerek. Kazalarda ne yapılacağını bilmek önemlidir. Aslında bütün acil durumlarda ve olağanüstü hallerde hangi işi kimin yapacağını bilen alt yapının olması gerekir. Bu; deprem, yangın ve sel için de böyledir. Önce alt yapıyı kuracağız. En önemli şey röle eğitimlerin yapılmasıyla, olay vuku bulduğunda olası vahim sonuçların önüne geçmektir.” dedi.
2003 yılından önce iki merkezden 25 noktaya tarifeli seferler yapılırken, bugün 6 havayolu şirketi tarafından 7 merkezden 47 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Bu süre içerisinde 115 ülkeyle ikili sivil anlaşması gerçekleştirildi. 78 olan dış hat uçuş nokta sayısını geçtiğimiz 9 yıl içinde 179’a çıkardık. Bu çalışmalar sonunda iç hatlarda 8,5 milyon olan yolcu sayısı 50 milyona aştı. 2003’te göreve başladığımda bana verilen raporda Türkiye’nin iç ve dış yolcu sayısının 2015’te 50 milyon olacağı söyleniyordu. Biz buna sadece iç hatlarda ulaştık. Bu sene inşallah toplamda 110 milyonun üzerinde yolcu taşıyacağız.” diye konuştu.

‘10 MİLYONUN ÜZERİNDE VATANDAŞ 60 TL’NİN ALTINDA FİYATLA UÇTU’
“Havacılıktaki serbestleşme sayesinde 15 milyon vatandaş ilk defa uçakla tanıştı.” diyen Yıldırım, “10 milyonun üzerinde vatandaşımız 60 TL’nin altında fiyatla uçtu. Esnek tarife marifetiyle erkenden bilet alan vatandaşlarımız çok makul fiyatlara uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Sektörün ciro büyüklüğüne bakıldığında 2 milyar 200 dolardan 12 milyar dolara ulaşmıştır. Personel sayısı da bu dönemde 48 binden 112 bine çıktı. Dolaylı olarak yarım milyonun üzerinde eko sistem oluşturuldu. Böylece iç ekonomiye ve kalkınmaya büyük bir kaynak sağlanmış oldu.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler