HABER

Atatürk Havalimanı saldırısında 13 tutuklama

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşitirilen terör saldırısıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 13 kişi tutuklandı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4'ü yabancı 13 şüphelinin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İmdat Kaçan, 3 kişiyi ifadesini aldıktan sonra, diğer 10 kişiyi ise dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Savcı Kaçan, 13 kişinin, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Kasten öldürmeye iştirak' suçlarından tutuklanmalarını istedi.

Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Rıza C., Levent U., Yasin B., Nusret Ç., Rus vatandaşları Anzor D., Arthur T., Azerbaycan vatandaşı Elchin B., Doğan D., Selman S., Fatih E., Ümit Ç., Zülküflü P. ve Çeçenistan doğumlu haymatlos (vatansız) Khadzi C.'nin sorgusunu yaptı.

"CANLI BOMBALARI ARAMADIM"

Saldırıdan 1 gün önce canlı bombalardan biriyle ankesörlü telefonda konuştuğu öne sürülen şüphelilerden Rıza C.'nin, ankesörlü telefondan konuşma yapmadığını söyleyerek, "Aslında kast ettiğim canlı bombaları aramadığımdır. Bunun dışında ifademi tekrar ederim, suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Şüphelilerden Anzor D. ise kendi aracı ile taşımacılık işi yaptığını, internette reklamının olduğunu belirterek, "Benim internette verdiğim numaradan bana birisi SMS attı. SMS gönderen kişi Kayaşehir'de bir adresten avukatlık ücretini almamı ve yabancılar şubesi civarında buluşacağım avukata bu ücreti vermemi istedi. Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı gerçekleştiren kişilerden birisinin bana SMS ile gönderilen gönderilen numara ile irtibatlı olduğunu söylediler. Bana SMS atan kişiyi ve SMS ile numarası gönderilen kişiyi tanımıyorum. Ben bunun üzerine aldığım parayı bana söylenen avukata teslim ettim. Teslim ettiğim miktar 1600 dolar idi. Ancak avukatın kim olduğunu bilmiyorum. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

AVUKATLAR MÜVEKKİLLERİNİN SERBEST KALMALARINI İSTEDİ

Şüphelilerin avukatları savunmalarında dosya üzerinde gizlilik kararı bulunduğu için savunma yapmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, müvekkilleri hakkında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmalarını istediler.

Mahkeme, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, suçun niteliği, mağdur beyanları, tanık anlatımları, HTS kayıtları, telefon ve diğer bilişim-bilgi tutanakları, adli ve tıbbi raporları, kamera görüntülerini inceleme ve değerlendirme tutanakları, mevcut delil durumu ile şüphelilere atılı suçların CMK 100/3 maddesinde düzenlenen katalog suçlardan olmasını ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalmasını gerekçe göstererek tüm sanıkların 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Tasarlayarak öldürme suçuna yardım etmek' suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

DHA

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler