YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Üniversitesi’nde “nanofabrikasyon” Altyapısı Kuruldu

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.Açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Atatürk Üniversitesi’nde “nanofabrikasyon” Altyapısı Kuruldu

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.

Açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yaptığı laboratuar, nanoteknoloji eksenli üretim, bilim ve teknoloji geliştirilmesi konusunda yürütülecek çalışmalara altyapı oluşturacak.

Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Biber, Prof. Dr. Abdulmecit Türüt, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Doç. Dr. Bülent Çakmak, Doç. Dr. Şakir Aydoğan, Yrd. Doç. Dr. Tevhit Karacalı ve Arş.Gör. S. Vahide Özer bu laboratuarda yürütülecek projelerde görev alacaklar.

Açılışta laboratuarla ilgili bilgi veren Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Durak, laboratuarın, “Organik ve inorganik aktif tabakalı güneş pillerinin fabrikasyonu için temiz oda kurulumu” adlı BAP projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Budak, Fen Fakültesi Fizik Bölümünde, yılda 70 bilimsel makale üretildiğini, her yıl ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelere çok sayıda katılım gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Bölümde çok sayıda BAP, TÜBİTAK ve DPT projeleri yürütülüyor. Kurulan Nanofabrikasyon laboratuarıyla bölümde yapılacak bilimsel çalışmalar daha da artacak” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında üniversiteler sınıflandırılırken daha çok bilimsel yönlerine bakıldığını, girişimcilik ve gelişmeye açık, inovasyon yapabilen üniversitelerin öne çıktığını ifade etti.

“Gelişmiş ülkelerde AR-GE’ye ayrılan pay gün geçtikçe artmaya devam etmektedir” diyen Koçak, şunları kaydetti:

“Bu noktada üniversitemizde kurulmuş olan TEKNOKENT ile yakın zamanda hizmete girecek olan Merkez Araştırma Laboratuarının açılışını yaptığımız laboratuarla birlikte, yeni bilimsel çalışmalara hizmet edecektir” değerlendirmesini yapan Rektör Koçak, şunları kaydetti:

“Yine ifade ettiğimiz gibi, üniversitemizin ‘Proje Transfer Ofisi’nin oluşturulmasında da sizin çalışmalarınız önemli yer tutacak. 2013’te hizmete geçecek Teknoloji Transfer Ofisi bizim proje ofisimizle birlikte çalışacak. Bu laboratuarda yapacağınız çalışmalarla üniversitemiz daha iyi yerlere taşınmış olacaktır.”

Daha sonra laboratuarı gezen Rektör Koçak ve Rektör Yardımcılarına Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Biber laboratuardaki cihazlarla ilgili bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler