Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Atletik Bir Vücuda Sahip Olmanın En Kolay 6 Yolu

Atletik bir vücuda sahip olmak birçok insanın hayalidir. Hayalleri gerçek yapmak için mutlaka bir yerlerden başlanmalıdır. Vücut geliştirme programı olmayan ve vücut geliştirme hareketlerinden çok fazla haberdar olmayanlar bu yazımızla küçük bir giriş yapabilirler.

Atletik Bir Vücuda Sahip Olmanın En Kolay 6 Yolu

Atletik bir vücuda sahip olmak için kesinlikle ağırlık kaldırmayı programınızın baş köşesine yazın.

Herkes tarafından istenilen vücuda sahip olmanın altın kurallarından biri düzenli olarak ağırlık antrenmanları yapmaktan geçer. Özellikle profesyonel antrenörler tarafından, bireye yönelik hazırlanmış ağırlık antrenman programları, istenilen vücuda daha kısa sürede kavuşmayı sağlamaktadır.

Düzenli antrenman şart, kardio ise olmazsa olmaz!

Haftada en az üç gün ve günde iki kas grubu planlanacak şekilde icra edilen antreman programları çok faydalı olmaktadır. Antrenman gün sayısı, kişinin zaman planlamasına göre arttırılabilir veya azaltılabilir. Sıkı ve fit bir vücut için, haftada en az 3 kez ve en az yarım saat olacak şekilde kardio antrenmanı yapılmalıdır.
Dinlenmeyi unutmayın!

Hatırlatmak da fayda var: Spor yapmak sadece efor sarf etmek değildir, kaliteli uyku ve vücudu dinlendirmek de spor organizasyonun bir parçasıdır. Haftada en az bir gün dinlenme günü olmalıdır. Kesinlikle en az 7-9 saat arasında uyunmalıdır. Atletik vücut antrenman metodu için set arası dinlenmeler 90 saniyeyi geçmemelidir.
Beslenmeye özen gösterin.

Çoğumuzun da bildiği gibi atletik bir vücudun ilk şartı iyi beslenmedir. Bu yüzden vücudumuz için gerekli kalori miktarını günlük olarak, aksatmadan almalıyız. Bunun yanında kas yapımı için protein bazlı gıdalar, kas yapımı sürecinde de enerji için karbonhidrat bazlı gıdalar tüketmeliyiz.
Sabit bir antrenman programınız olmasın, programınızı sürekli değiştirin.

Antrenman programlarını antrenörlerden bireysel olarak talep etmeliyiz. Her insanın antrenman programı kendine özeldir ve onun vücuduna ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiştir. Her 6 haftada bir antrenman programlarımı değiştirmeliyiz. Bunun nedeni vücudun hareketlere alışması ve kasların zamanla daha az uyarılmasıdır.
Çok okuyan mı gelişir çok spor yapan mı?

Elbete ki çok spor yapan daha çok gelişir; fakat ne yaptığını bilmek, yapılan işin felsefesini bilmek her koşulda daha iyidir. Spor yapmanın felsefesini bilerek, sindirerek ve bilinçli olarak spor yapmak sizi başkalarından her zaman bir adım öne çıkaracaktır.

Vücut geliştirme, fitness ve sağlıklı beslenmeyle ilgili doğru kaynağa, açıklayıcı bilgiye ve etkili yönlendirmelere ihtiyaç duyuyorsanız, Fit Market Blog'da buluşalım!

En Çok Aranan Haberler