YURTHABER

Burdur
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu

 Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl, tedavi için getirildiği Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öldü.

Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl, tedavi için getirildiği Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öldü. Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Yenice köyünden gelen ihbar üzerine bölgeye gittiklerini anlattı. Köye gittiklerinde bir erguvani balıkçılı yaralı halde bulduklarını belirten Sarıca, balıkçılın bacaklarında ve vücudunda saçmalar olduğunu söyledi. İlk tedavisini köyde yaptıkları balıkçılı merkezlerine getirdiklerini kaydeden Sarıca, "Bacağının birindeki iki kemik parçalanmıştı. Diğer bacağından ise iki saçma çıkardık ancak diğer saçmalar yaşamsal iç organlarına isabet ettiği için kurtaramadık" dedi. - "Bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet" Sarıca, balıkçıla yakın mesafeden bilerek ateş edildiğini belirlediklerine işaret etti. Erguvani balıkçılların tarım alanlarına zarar vermeyen, kurbağalar ve küçük balıklarla beslenen, eti yenmeyen canlılar olduğunu vurgulayan Sarıca, "Bu kadar güzel bir kuşun bu şekilde vurulmasına anlam veremiyorum. Bu, bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet. Yaban hayatı bu kadar hızlı tüketilirse yakında pek çok türden yoksun kalacağız" diye konuştu. - Erguvani balıkçıl Balıkçılgiller familyasına ait erguvani balıkçıl, 80-90 santim uzunluğunda ve 120-150 santim kanat açıklığına sahiptir. Üç ya da dört alt türü bulunan erguvani balıkçıl, sığ sularda beslenir, uzun ve sivri gagalarını balıklara, kurbağalara ve böceklere saplayarak avlanır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler