HABER

Avrupa Adalet Divanı’ndan son dakika başörtüsü kararı

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Avrupa Adalet Divanı, "işverenlerin çalışanların başörtüsü takmasını yasaklama hakkına sahip olduğu" yönünde bir karara imza attı.

Avrupa Adalet Divanı, "işyerleri çalışanların dini sembol niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir" dedi. Böylece Avrupa Adalet Divanı işyerleri çalışanların dini sembol niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir.

Kararda “işverenler çalışanların dini sembol niteğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir” denildi.

Lüksemburg merkezli AB Adalet Divanı, iş yerlerinde çalışanların "görünür bir biçimde dini, siyasi, felsefi sembolleri taşımaları” hakkında Belçika ve Fransa'dan yapılan iki başvuruyu karara bağladı. Mahkeme, "işverenlerin, çalışanların iş yerlerinde iç kurallar gereği herhangi bir siyasi, felsefi veya dini sembolün görünür kullanımını yasaklamasının doğrudan ayrımcılık teşkil etmediğine” hükmetti.

Her iki davada da Belçika ve Fransa'daki temyiz mahkemeleri, Avrupa Adalet Divanının, AB içtihatları doğrultusunda konuyla ilgili mütalaa vermesini istemişti.

KARARA İLK TEPKİ BAKAN TÜFENKCİ'DEN: İSLAM'A KARŞI HAÇLI SALDIRISI

Karara ilk tepki Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den geldi. Tüfenkci, "Olay İslam'a karşı Haçlı saldırısına dönüşüyor" dedi.

Tüfenkci, Türkiye'nin Hollanda'ya uygulayacağı yaptırımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, "Hollanda'ya ekonomik anlamda yaptırım düşünmüyoruz. Halkların alacağımız karardan etkilenmesini istemiyoruz" diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ KADIN ŞİRKET ALEYHİNE DAVA AÇTI

Belçika vatandaşı Samira Achibata adlı Müslüman bir kadın G4S Secure Solutions adlı şirkette resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladıktan üç yıl sonra başörtüsü takmaya başladı. İşyerinde başörtüsü kullanılmayacağını belirten şirket, Achibata'yı işten çıkardı. Bunun üzerine kadın çalışan, şirket aleyhine Belçika Mahkemesi'ne dava açtı.

TAZMİNAT DAVASINA MÜSLÜMAN ÖRGÜTLERİ DE DESTEK VERDİ

Tazminat talebiyle açılan davaya Belçika Ayrımcılık Kurumu ve Müslüman örgütleri de destek verdi.

Mahkeme, dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Belçika Yargıtayı da, konuyu Avrupa Birliği'nin en üst hukuk organı olan Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı'na havale etti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler