Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Türkiye'nin AB'ye alınmamasının asıl sebebinin İslam, nüfus ve ekonomi olduğunu belirtti.
Gaziantep Üniversitesi'nden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yalçıntaş, GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Avrupa Birliği ve İslam, Son Gelişmeler" konulu konferansta, AB ve İslam konusunun geniş bir alanı kapsadığını ifade etti.
AB ve İslam konusunu Türkiye ve AB çerçevesinde ele aldıklarını aktaran Yalçıntaş şunları kaydetti:
"Bulunduğumuz bölgede 2. Dünya Harbi bitiminden hemen sonra Avrupa ve batının yol açtığı, İslam ülkelerine karşı savaşlar ardı ardına devam etti. 1947'den itibaren Filistin Harbi, Kıbrıs Savaşı, Süveyş Harbi, Lübnan'a askeri müdahale, Irak'ı istila savaşları, Saddam'ın idamı, Afganistan harpleri, Libya'daki silahlı müdahale, hava bombardımanları, Kaddafi'nin katledilmesi ve halen Suriye'de devam eden kanlı savaş. Bunların hepsi İslam ülkelerinde cereyan etti ve ediyor"
Yalçıntaş, AB'nin Türkiye'nin tam üyelik müzakerelerini dondurmasının İslam karşıtlığının somut bir sonucu olduğunu savunarak, son dönemde belirgin olarak dini, sosyal, insan haklan alanında İslam'a ve Müslümanlara karşı "İslamofobya" adıyla düşmanlığın arttığına dikkat çekti. Yalçıntaş, İslam'a karşı düşmanlığın özellikle "11 Eylül 2011 ikiz kuleler terör olayları" sonucunda ortaya çıktığını aktaran Yalçıntaş, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin AB'ye alınmamasının asıl sebebi İslam, ayrıca nüfus ve ekonomi. En son Alman Bakanının açıklaması, 'Müslümanlar Almanya'nın parçasıdır fakat İslam değildir' şeklinde. Tarihi ve sosyal yapı bu beyanın aksini gösteriyor. Kendi dinlerinden koptular. Kiliseler boşaldı, camiler doluyor, sayıları artıyor. Nüfusları azalıyor. Müslümanlar artıyor, yüzde 1'den yüzde 5'e çıktı. Avrupa'da sosyal, ekonomik krizler yapısal hale geldi, işsizlik arttı. İslam ülkelerinin zenginliklerini elde tutmak istiyorlar. Petrol gibi. Toprak elde etmek ve siyasi nüfuzlarını sürdürmek istiyorlar."
-"Medeniyetler İttifakı hızlandırılmalı"
Prof. Dr. Yalçıntaş, "Medeniyetler İttifakı"nın, BM eski Genel Sekreteri Koffi Annan tarafından İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya ile Türkiye arasında kurulduğunu anımsatarak, bu ittifakın hızlandırılması gerektiğini vurguladı.
İslamiyet'in gerçeğinin bütün dünyaya ve özellikle de Avrupa kıtasındaki tüm ülkelere tanıtılması, bu konuda meşru bütün vasıtaların kullanılması gerektiğini vurgulayan Yalçıntaş, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Avrupa'da yerleşip orada yaşayan Müslümanlar bilinçlendirip, organize edilmelidir. 2005 yılında Avrupalı Müslümanlar Birliği (EMU) İstanbul'da kurulmuştur. Avrupa'da yaşayan Müslümanların öz kimliklerini korumalarına etkin bir şekilde yardımcı olunmalıdır. Uyum sağlanmalı fakat 'erime' söz konusu olmamalıdır. Avrupalı Müslümanlar içinden, donanımlı, entelektüel, etkili gruplar oluşturulmalı. Müslüman gençlerin yüksek tahsil yapmaları burslarla teşvik edilmelidir. Buna yardımcı olacak bir proje ilgili bakanlığa iletilmiştir."
Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'a hediye takdim etti.
Yalçıntaş da Rektör Prof. Dr. Coşkun'a, "Hatıralar" adlı kitabını armağan etti.
Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz