Türkiye, akıllı raf sistemlerinin yanı sıra binasız raf sistemlerinde de Avrupa’nın gözdesi oldu. Yurt dışında bu alanda 10 proje yürüttüklerini açıklayan Temesist Raf Genel Müdürü Halil İbrahim Gül, binasız raf sistemleriyle yüzde 25 tasarruf sağladıklarını belirtti.
Temesist Raf Genel Müdürü Halil İbrahim Gül, 2012 yılında 35 milyon ciro hedefini yakaladıklarını, sektörde yüzde 50’nin üzerinde büyüdüklerini ifade etti.
Sektörde binasız raf giydirme sistemlerinde birinci olduklarına dikkat çeken Halil ibrahim Gül, "Giydirme raf sistemleri, depo için gerekli olan çatı ve dış cephe ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ayrıca, raflar istenilen yükseklikte yapılabildiği için kullanılacak alandan, maksimum faydayı sağlayarak yer kaybı önleniyor. Böylece, yüzde 25 tasarruf sağlanıyor. Bugün Temesist 40 metreye kadar dış giydirme sistemi yapabiliyor. Projelerimizi de bir deprem ülkesi olduğu bilinci ve sorumluluğuyla üretiyoruz." dedi.
Gül, ayrıca, bu süreçte eskiden Türkleri hiç dikkate bile almayan Avrupalı, İtalyan ve İsviçreli raf firmalarının işbirligi yapmak, birlikte projeler üretmek hem Türkiye pazarı hem de çevre ülkelerde iş yapmak için görüştüklerini ifade etti. Gül, şöyle devam etti: "İtalya'da krizden etkilenip üretimini durduran 30 yıllık raf firmaları var, bizi davet ediyorlar. Eskiden biz onlara fason iş yapmak için uğraşırdık, son teknoloji ile donatılmış fabrikalarında Temesist markası ile firmamıza fason iş yapabileceklerini teklif ediyorlar. Akıllı raf sistemlerinde Avrupalı firmalardan teknoloji alıyorduk ama artık önümüzdeki dönemde otomasyona dayalı akıllı raf sistemlerinde kullanılan tüm teknolojileri de Ar-Ge birimimizi geliştirerek, kendi fabrikamızda yapacağız. Bu konuda üniversitelerimizle de çalışmaya başladık. Binasız raf sistemleri Senegalli iş adamlarının bile ilgisini çekiyor şu anda. Senegal'de üçüncü büyük projemizi yapıyoruz. Afganistan'da Amerikan ordusunun gıda depolarını yapıyoruz, Kabil'deki 82 bin metrekarelik deponun üretimini 2 ay gibi kısa bir sürede teslim ettik."
BREZİLYA VE KOLOMBİYA’DA BİNASIZ RAF SİSTEMLERİ KURACAK
Güney Amerika’dan akıllı raf sistemleriyle talep gördüklerini belirten Halil İbrahim Gül, “Özellikle Kolombiya ve Brezilya’dan talepler var. Brezilyalıların gıda, otomotiv gibi birçok sektörde kullanılmak üzere yaptırmak istediği binasız raf giydirme projelerimiz var.” dedi. Azerbeycan’ın çok büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Gül, Bakü’de 500 bin dolarlık yatırım yaptıklarını, 700 metrekarelik çok büyük bir alanda raf üretim malzemelerinin yüzde 50’sinin orada bulunduğunu kaydetti. Gül, şunları ifade etti:
"Dışa dönük olmamızdan dolayı bu tür talepler hep geliyor. Suudilerden ortaklık teklifi geldi. Ama biz kendi markamızla dünyada var olmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Güney Amerika’da yer alacağız. Kanada’da bayi oluşturduk. Arjantin’de görüşmeler yapıyoruz. Buradan Kanada’ya mal satılır mı diyorlar. Tabi ki satılır. Ona bakılırsa buradan Kazakistan’a da mal satılmaz. Biz aslında gittiğimiz yere ürünü değil markamızı götürüyoruz. Ben buradan malı götürdüğümde rekabet edemeyeceğimi görüyorsam, gidip o ülkede üretime başlarım. Ülkeler size, gelmeyin demiyorlar. Başka ülkelerden Türkiye’ye gelip nasıl üretim yapıp satıyorlarsa, bizim de Brezilya’ya gidip Brezilya malını onlara satmamız lazım."
Suriye krizinden etkilendiklerini belirten Halil İbrahim Gül, “Suriye sevkiyatlarımızda sorunlar yaşadık. Suriye olayları yaşanmadan önce Libya ile iş yapamıyorduk. Şimdi ise Suriye kapısı kapandı, Libya kapısı açıldı. Libya’da petrol şirketleriyle projelerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Temesist Raf Genel Müdürü Halil İbrahim Gül, 2012 yılının raf ve depo sistemleri sektörü için iyi geçtiğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz