Finlandiya kökenli bir turizm firması, Avrupalı yaşlıların rahat dinlenebileceği ‘yaşlı köyü’ kurmak için Bursa Valiliğine başvurdu.
Bursa’daki sıcak su çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın kimlikli bir şehir olduğunu söyledi. Vali Harput, şehrin termal kimliğini yeniden ayağa kaldırma noktasındaki çalışmalara hız verdiklerinin altını çizdi. Bursa’nın Roma, Osmanlı dönemlerinde bir termal şehri olarak bilindiğini kaydeden Harput; İran, Afgan, İtalya ve Libya kralının Bursa’da tatil yaptığına işaret etti. 2012 sonuna kadar Bursa’daki termal yatak sayısını 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Harput, vatandaşların sıcak sudan faydalanması için bir kaplıca ve kür merkezinin kurulacağının müjdesini verdi. Harput, “Bugüne kadar hep çıkardığımız sıcak suları değişik otellerle özellikle turizme dönük Bursa’ya döviz kazandıracak önemli hizmetler adına kullanmayı planlamıştık. Ama bir de Bursa’nın içerisinde günübirlik vatandaşlarımızın modern, sağlıklı, sıcak ve soğuk su havuzlarıyla, hamamıyla, kür merkeziyle istifade edebileceği bir kaplıca ve kür merkezi hususu valiliğimizin gündemine alındı. Konuyu Büyükşehir Belediyesi ile görüştüm” dedi.
KERAMET’E ‘SICAK’ YATIRIM
Yeni kaplıca ve kür merkezinin Bursa’ya yapılacak en güzel hizmetlerden bir tanesi olacağını vurgulayan Harput, İran ve Türk ortaklı bir firmanın Keramet bölgesinde yatırım yapmaya hazırlandığını söyledi. Harput, “İranlı ve Türk firmanın ortaklaşa olarak Kuzuluk benzeri Keramet bölgesinde ciddi bir yatırım için hazırlık yaptıklarını ve bu maksatla eğer valiliğimizden izin alırlarsa sıcak su verebilirsek bu olabilir. Bölgeye bir yatırım yapmak istediklerini bizzat bana gelerek kendilerine randevu verdim. Kendileriyle baş başa konuştum. Kendilerine söz verdim oradan su verebileceğimizi, kendilerine her türlü destek olabileceğimizi bu maksatla rahat hareket etmelerini kendilerine söyledim ve mutlu ayrıldılar. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan bir şirket marifetiyle Keramet bölgesinde Sakarya’nın Kuzuluk Vadisi’ndeki gibi devre mülk tesislerinden bir tanesini Bursa’mızın gündemine getireceğiz” diye konuştu.
AVRUPA’NIN YAŞLILARI BURSA’DA DİNLENECEK
Bir Finlandiya firmasının özellikle yaşlanan Avrupa’nın dinlenebileceği, tatil yapabileceği aynı zamanda sağlık için hizmet alabileceği bir ‘yaşlı köyü’nü Bursa’da kurmayı istediğini söyleyen Harput, şöyle devam etti:
“Hastalar ve yaşlılar için bir yaşlı köyü yapmayı planlıyorlar. Yaşlı köyü yaşlıların dinlenme evi gibi bir hizmettir. Onlar da bizimle şu anda sürekli temas halindeler. İznik, Orhangazi, M.Kemalpaşa’da, Tümbüldek’de veya Keles’te başka yerlerde bir kısım arsaları göstermek üzere kendileriyle irtibat halindeyiz. İnşallah bu da gerçekleşirse yapılacak olan bu yaşlı bakım merkezi ve yaşlı tatil köyüne sadece Finlandiyalılar değil, bütün Avrupa ve bütün Amerikalıların yaşlıları gelip şifa bulacak” açıklamalarında bulundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz