YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukat Annesinden, Akil Insanların Eleştirilmesine Tepki

Eskişehir'de, Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, akil insanları eleştiren Baro Başkanı Rıza Öztekin'e, avukat annesi olduğunu söyleyen kadın tarafından

Eskişehir'de, Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, akil insanları eleştiren Baro Başkanı Rıza Öztekin'e, avukat annesi olduğunu söyleyen kadın tarafından tepki gösterildi.

Vilayet Meydanı'ndaki tören, Öztekin'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öztekin, burada yaptığı konuşmada, çözüm süreci kapsamında oluşturulan akil insan gruplarını, 1919 yılında kurulan Heyet-i Nasiha'ya benzettiğini ifade etti.

Gruplardaki kişileri ve onların seçiminde uygulanan yöntemi eleştiren Öztekin, şöyle konuştu:

"Hangi aklı temsil ettikleri, nasıl seçildikleri belli olan akil adamların oluşum şekli gayet açıktır. Ne iş yapacaklar- Herhalde yıllardır 40 bin can alan teröristlere 'iyi çocuk' deme noktasında girişimleri olacaktır. Bilemiyoruz ama neden seçildikleri açıktır. Türk milletinin olmadığı yeni anayasayı pazarlama girişimi vardır. Tarih tekerrür ediyor. Türk milleti asla bu oluşuma kabul göstermeyecektir. Oradaki kişilerin acilen istifa etmesini istiyoruz. Akil adamlarla ilgili oluşumu, olumsuz görüyoruz."

Bu sırada, katılımcılar arasında bulunan ve avukat annesi olduğunu belirten Meryem Konukçu, sesini yükselterek, "Burada siyaset mi yapılıyor, kutlama mı-" diye tepki gösterdi.

Alandan uzaklaştırıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Konukçu, ilkokul mezunu bir ev kadını olduğunu söyledi.

Yakınları arasında da avukatlar bulunduğunu dile getiren Konukçu, "Burada yapılan konuşmaları kınıyorum. Ben hukukçuları dinlemeye geldim, siyaset yapmaya gelmedim. Kimse kimseyi yargılayamaz. Bu konuşmalara dayanamıyorum. Kaç gündür, bu süreç başlayalı bir tane şehit geldi mi- Boşuna bağırıyorlar" dedi.

Tören, Öztekin'in, konuşmasını tamamlamasıyla sona erdi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler