YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukatlar: Savcı Şanal'a Görevinden El Çektirilsin

Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında başlattığı soruşturmayla tanınan savcı Osman Şanal, Antalya’da yürüttüğü örgütlü...

Avukatlar: Savcı Şanal'a Görevinden El Çektirilsin

Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında başlattığı soruşturmayla tanınan savcı Osman Şanal, Antalya’da yürüttüğü örgütlü tefecilik soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukatların meslektaşlarının tepkisini çekti. Avukatlar, Şanal'a soruşturmalardan el çektirilmesini istedi.

Antalya Barosu’na kayıtlı yaklaşık 80 avukat, adliye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından okunan açıklamada; avukatlara olağan şüpheli gözüyle bakıldığı belirtildi.

Antalya’da bu güne kadar 5 avukatın gözaltına alındığını, bunlardan 4’ünün belli süreler gözetim atlında tutulduktan sonra serbest bırakıldığını belirten Bacanlı, bir avukatın da 5 aydır tutuklu bulunduğunu kaydetti. Bacanlı, avukatların da ‘örgüt kurmak, örgütte yöneticilik yapmak ve örgüte hukuksal yardımda bulunmak’ suçlamasıyla gözaltına alındığını ve bürolarının arandığını söyledi.

Avukatların gözaltına alındığı soruşturmayı yürüten Savcı Osman Şanal’ın, görevini kötüye kullandığını savunan Bacanlı, Hâkimler, Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Adalet Bakanlığı’na söz konusu savcı hakkında şikâyette bulunduklarını kaydetti. Şanal tarafından yürütülen tüm avukat soruşturmalarının durdurulmasını ve savcının görevinin değiştirilmesini isteyen Bacanlı, “Bizler avukatı gözaltına almak evini, iş yerini aramak, tutuklatmak konusunda bu derece hevesli olmayı, avukatlar üzerinde güç gösterisinde bulunmayı hiçbir hukukçuya yakıştırmıyoruz. Avukatı kelepçe takmakla tehdit eden polis memurunun da bu cesareti nereden bulduğunu merak ediyoruz. Yönetilen sorulardan ifade ve sorgu tutunanlarından anlaşıldığı kadarıyla işlendiği iddia edilen suçlar, avukatların mesleği faaliyetleri içerisindedir.” diye konuştu.

Bacanlı, avukatlarında gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yasa olduğunu, bu kapsamda arama ve gözaltı yapılabileceğini ifade etti. Bacanlı, Antalya’da yaşanan gözaltıların ise yasaya uygun olmadığını belirtti. Bacanlı Savcı Şanal’la ilgili şu iddialarda bulundu: “Soruşturma savcısının müştekiden plaket kabul etmesi ve bunu masasında sergilemesi görülmüş şey değildir. Savcının görevi tarafsız olmak, şüpheli aleyhine olduğu kadar lehine de delilleri toplamaktır.”

Açıklamanın ardından adliye önünde toplanan grup alkışlarla eylemlerini sürdürdükten sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler