YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayay Öğrencileri Üniforma Giydi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü 1....

Ayay Öğrencileri Üniforma Giydi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü 1. sınıf öğrencileri törenle üniforma giydi.

Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda yapılan törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türkiye’de ilk defa ÇOMÜ’de kurulan AYAY bölümünün tanıtım filminin gösteriminin ardından ilk konuşmayı 1. sınıf öğrencilerini temsilen Gizem Yıldır yaptı. Yıldır, “Doğal afetleri önleyemeyiz fakat sonuçlarını değiştirebilmek ve zararlarını en aza indirebilmek bizim elimizde” diyerek insanı manevi açıdan da gururlandıran bu meslekte asıl görevin afet öncesinde başladığını söyledi.

Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriç Yapıcı, “Yüzde doksanı deprem kuşağında olan ülkemizde sel, çığ, heyelan gibi doğal afetlerin yanı sıra yangın, kaza ve benzeri acil durumlarda görev yapabilecek donanımlı, iyi eğitilmiş acil yardım uzmanı ve afet yöneticilerine ihtiyaç olduğunu açıkça ortadadır” dedi.

AYAY Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem da, “Üniforma, onu giyen insanların bu mesleği öğrenmek ve icra etmek üzere gönüllü olduklarını, zamanı belli olmayan herhangi bir acil durum meydana geldiğinde yardıma ihtiyaç duyan insanlara hiç duraksamadan koşmaya hazır olduklarını ve tüm sınıf ve bölümce bir ekip olduklarını vurguluyor. Yardım bekleyenler için o üniforma bir umut ışığıdır. Sizler bu ışığı daha parlak hale getireceksiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Erdem gerçekleştirdiği sunum eşliğinde, dünyada ve ülkemizde yaşanan afetlerde yapılan örnek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Emekli ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Rebiye Ünüvar “Çocuklar ve Afet Eğitimi” konusunda yaptığı konuşmasında “psikososyal desteğin” afet durumlarında ihmal edilen bir konu olduğunu belirterek, psikososyal desteğin afet sonrası insanların hayatlarının normale dönmesini sağlamak için gerekli olduğunu söyledi.

Tören sonunda Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ÇOMÜ’ye vermiş olduğu katkılardan dolayı Öğr. Gör. Rebiye Ünüvar’a teşekkür plaketi takdim ederek bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Hisar, “Bazı meslekler vardır ki sadece bilgisayar karşısında veya masa başında yapabilirsiniz, bazı meslekler vardır ki dağın başında, denizin ortasında ya da ormanda ifa edersiniz. Sizin mesleğiniz de insanlığa hizmet eden kutsal mesleklerden bir tanesi. ÇOMÜ AYAY Bölümünün Türkiye’de bir ilk olması sizin için ayrı bir gurur kaynağı. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler