Bir yıl öncesine kadar Aydın Merkez’de itfaiyeye ait alana Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kararı ile yaptırılan balık hali aradan geçen bu güne kadar açılamadı.
Balık halinin müteahhit firmanın teslim aldıktan sonra kısa sürede ihaleye çıkarılacağı ve faaliyete başlayacağı kamuoyuna duyurulmuştu.
Haziran ayında ihalesi yapılan balık hali için ihaleye giren firma yetkilileri mağdur olduklarını ve balık halinin hizmet vermeye elverişli olmadığını iddia etti.
İhaleye giren ve balık halinde işyeri alan Başbalıkçı Dokuz Kardeşler Ltd. Şti adına açıklama yapan Sezgin Sözügeçer, Aydın Belediyesi’nin balık hali ihalesi öncesinde talep etmelerine rağmen işyerlerinin kendilerine gösterilmediğini, ihale sonrasında kiraladıkları dükkanlara bakmaya gittiklerinde karşılaştıkları durumu ve işyerlerindeki eksiklikleri Belediye Başkan Yardımcısı’na söylediklerini; fakat bu güne kadar somut bir adım atılmadığını öne sürdü.
Belediye Başkanı farklı konuşuyor
Firma yetkilisi Sezgin Sözügeçer, merhum ağabeyi Cengiz Sözügeçer ile Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun arasında geçen diyalogtan bahsederek geçen yıl balıkçı esnafı için hal binası yapacaklarını, bu süreçte de pazar yerlerindeki satış yerlerinde herhangi sıkıntı yaşanmayacağını söylediklerini savundu.
Teslimat tarihi gecikti
Hal yapımı sırasında balıkçı esnafın görüş ve önerilerinin alınmadığını iddia eden Sözügeçer, “Hal binası yapılmaya başlandı. 2011 Aralık ayında teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat yetiştiremediler. İnşaat bittikten sonra Pazar yerlerinde balık satışının yasaklanacağı hakkında bize yazı tebliğ edildi. Hukuken Pazar yerlerinin tamamında bir mesleğe ait her şey kaldıramayacağını öğrendik. Tavukçular, süt ve süt ürünleri satıcıları bunların birer emsalidir.
Biz de bu kiracılar gibi Pazar yerlerinde faaliyet gösterebileceğimizi düşünmüştük.” dedi.
İhale şartları ve iş yerleri bilgisi açıklanmadı
İhale yapılacağını öğrendikten sonra ihale yapılacağı için şartların ne olduğunu, nasıl bir yol izleyeceklerini, dükkanları durumunu öğrenmek için AydınBeleidye Başkan Yardımcısı Hakan Olgaç’la görüşmeye gittiğini söyleyen Sözügeçer, Olgaç’ın kendisine dükkanları bakabileceğini söylediğini ifade etti. Dükkanlara bakmaya gittiğinde balık halinde bulunan görevlilerin kendisine müsaade etmediğini savunan Sözügeçer, görevlilerin kendisine sözlü tacizde bulunduğunu iddia ederek, görevlilerle kavga ettiğini söyledi. Sözügeçer kendilerinin dükkanların içinin ihaleden sonra görülebileceğini öğrendiklerini, bu kavgadan dolayı da eş-dost araya girdiği için de karakola bu yönde şikayetçi olmadıklarını dile getirdi.
Dükkanlarda eksiklikler var
Sözügeçer, ihale yapıldıktan sonra kendilerinin dükkanları görmek için gittiklerini ancak su gideri, tezgah, havalandırma sistemi, baca gibi eksikliklerin olduğunu savunarak bu yüzden dükkanlara girmek istemediklerini belirtti. Eksiklikler için Olgaç’ın balıkçılardan 40 gün isteyerek eksikliklerin tamamlanması için söz verdiğini, ancak bu süre zarfında da hiçbir çalışmanın yapılmadığını öne süren Sözügeçer, pazarlarda tezgah açmamaları için Emniyet’in de kendilerini bu yönde yönlendirdiğini iddia etti.
İşletme sahipleri toplandı
Sözügeçer, Başkan Yardımcısı Hakan Olgaç’ın bu süre içerisinde işletme sahipleri ile toplantı düzenlediğini, ilk yapılan toplantıya Emlak- Kira servisinde görevli bir kişiyi gönderdiğini iddia etti. Sözügeçer, Kendisinin işletme sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayamacağını söyleyerek toplantıyı kabul etmediklerini söyledi. Bir hafta sonra Olgaç’la tekrar toplandıklarını, sorunlarını tekrar söylediklerini dile getiren Sözügeçer, başkan yardımcısının en kısa sürede başkan ile görüşerek kendilerine haber vereceği yönünde toplantıyı bitirdiklerini ifade etti.
Zorla geçirmek istiyorlar
Yeni yapılan halde bulunan dükkanların gerekli altyapıya sahip olmadığını, bunların tamamlanmadan da buraya geçmek istemedikleri belirten Sözügeçer “Bizim sezon başladı. Emniyet müdürlüğünden beni arayarak toplantımız olduğunu söylediler. Bize yer yapıldığını söylediler. Orada da söyledik. Yer yapıldı ama eksiklerimizin olduğunu söyledik. Biz oraya geçmeyeceğiz demedik. Eksiklerimiz olduğunu söyledik” diye konuştu.
Şu anki yeri satın almak istedik
Şu anda mevcut bulundukları dükkanı bir önceki başkandan yap-işlet-devret modeli ile aldıklarını söyleyen Sözügeçer, “2006 senesinden beri her ay bir günü geçmemek kaydıyla paramı yatırdım. Benim bu şekilde hem satışımı hem pişirmemi eksiklerimi tamamladıktan sonra zaten buraya geçeceğimi söyledim. Burayı satın almak için dilekçe de verdik. Ama kabul etmediler. Halde de benim şu anda yaptığım işi yapmam çok zor. Buradaki eksiklikleri gidersinler biz zaten geçeceğiz.” dedi.
Sözügeçer, günlük 20 kişinin pazar yerleri meselesinden, hale geçme durumunda da mağdur olacak kişi sayısının daha da artacağını ifadelerini kullanarak “yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilerek tamamlanmasını istediklerini” sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz