HABER

Aydın bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Aydın'da bayram namazı saat kaçta kılınacak oldukça merak ediliyor. Kurban Bayramı arifesinde yarın sabah kılınacak bayram namazı saati heyecanla bekleniyor. Aydın halkı, yarın birlik ve beraberliğin simgesi olan bayram namazını kaçırmamak için saat kaçta camide olmaları gerekiyor öğrenmek istiyorlar. Peki Aydın'da bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı kaç rekattır, nasıl kılınır? Hangi hayvanlar kurban edilmez? İşte diyanete göre Aydın ve ilçelerinin bayram namazı saatleri

Aydın bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Bayram namazı saatleri Diyanet'in yaptığı açıklama ile aydınlığa kavuştu. Kurban Bayramı arifesinde Aydın halkı, yarın sabah eda edilecek bayram namazı saatini merak ediyordu. Bayram namazı, senede iki defa kılınan vacib bir namazdır. Birlik ve beraberliğin yoğunlaştığı, küslerin barıştığı ve kardeşlik duygularını kuvvetlendiren bayramın başladığına işaret eden bayram namazı coşkusu yarın camilerde yaşanacak. Peki bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır? Kurban olarak hangi hayvanlar seçilemez? İşte diyanete göre Aydın ve ilçelerinde bayram namazı saatleri, il il bayram namazı saatleri ve kurban bayramı hakkında merak edilenler...

AYDIN'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İşte diyanete göre Aydın ve ilçelerinin Kurban Bayramı namazı saatleri...
Merkez: 07.17
Bozdoğan: 07.16
Buharkent: 07.14
Çine: 07.17
Didim: 07.20
Germencik: 07.18
İncirliova: 07.18
Karacasu: 07.14
Karpuzlu: 07.18
Koçarlı: 07.18
Köşk: 07.17
Kuşadası: 07.20
Kuyucak: 07.15
Nazilli: 07.15
Söke: 07.19
Sultanhisar: 07.16
Yenipazar: 07.16

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

HANGİ HAYVANLAR KURBAN EDİLEMEZ?

Hangi hayvanlar kurban olarak kesilir?

Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Söz konusu hayvanların kurban olarak kesilebilmesi için devenin 5; sığır ve mandanın 2; koyun ve keçinin 1 yaşını doldurmuş olması gerekir. Bu sayılan yaş sınırını geçtiği halde süt dişlerini değiştirmeyen hayvanlar da kurban edilir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir.

Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, kurban edilmesine mani teşkil etmez.

En Çok Aranan Haberler