YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın’da ‘afetlerde Hasar Tespit’ Semineri

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, afetlerde görev yapacak hasar tespit...

Aydın’da ‘afetlerde Hasar Tespit’ Semineri

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, afetlerde görev yapacak hasar tespit ekiplerinin ortak bakış açısının oluşması ve ortak dilin kullanır hale gelmesi gerektiğini belirtti.

AFAD Aydın İl Müdürlüğü koordinesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi ve Mimarlar Odası İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen “Afetlerde Hasar Tespit Semineri" geniş bir katılımla yapıldı. Seminerde yaşanabilecek doğal afetlerde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

“Afetlerde Hasar Tespit” seminerinin afetlere hazırlık kapsamında düzenlendiğini ifade eden AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, “Afetlerle baş edebilmek, afet risklerini azaltmak, afetlerde etkin müdahale edebilmek, afet sonrası iyileştirme çalışmalarının hızlı ve en iyi yöntemle yapılabilmesi, gereksiz harcamaların olmaması için önceden planlı, hazırlıklı ve eğitimli olmamız gerekiyor. Biliyorsunuz Aydın ilimizin tamamı 1. Derecede tehlikeli deprem bölgesi durumunda.1895 yılında Aydın merkezde, 1899 da Nazilli ‘de , 1955 yılında Didim Balat’ta olmak üzere 7 büyüklüğünde ve 9 şiddetinde depremler meydana gelmiştir. Bu depremler büyük hasarlara neden olmuştur. İlimizde aynı büyüklükte tekrar deprem olabileceğini biliyoruz. Ayrıca, diğer doğal ve teknolojik olaylarla da karşılaşmamız mümkündür. Biz planlamalarımızı bu senaryo üzerine yapıyoruz” dedi.

Hasar tespit ekiplerinde kamu personeli olan veya serbest çalışan kişilerin görevlendirildiğini kaydeden Coşkun, “Afet Yasası ve planlama mevzuatı kapsamında öncelikle kamu kurumlarından olmak üzere 18-65 yaş arasında olan herkese Valilikler veya Kaymakamlıklar tarafından görev verilebilir. Verilen görevlerin yapılması zorunludur. Ayrıca, ihtiyaç olması halinde Türkiye genelinde de görevlendirme yapılması söz konusu olabilmektedir. Bu semineri düzenlememizin amacı, hasar tespit ekiplerinin ortak bakış açısının oluşması ve ortak dil kullanır hale gelmesidir. Geçmiş afetler sonrası yapılan hasar tespitlerinde farklı değerlendirmelerin olduğu görülmüştür. Değerlendirme farklılıklarının en aza indirilebilmesi için hasar tespit görevlilerinin, yani sizlerin, konuyla ilgili olarak uzmanlaşması çok önemli. Onun için bu seminerlerin önemi çok büyük. Seminerler sonucunda aynı gözlem ve derecelendirmenin yapılması sağlanmış olacak ve gerçekçi bir uygulama ortaya çıkacaktır. Afet sonrası hasarların en hızlı bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor ki oturulması sakıncalı olan binalar belirlenip geçici iskan ihtiyaçları bir an önce giderilsin. Ayrıca, hasar tespitlerinin en doğru şekilde yapılması gerekiyor ki; gereksiz ekonomik kayıplarımız olmasın. Ne güvende kalalım diye az hasarlı veya hasarsız olan binalar orta veya ağır hasarlı gösterilsin. Ne de ekonomik kayıplarımız az olsun diye hasarlı binalar hasarsız gösterilsin” diye konuştu.

Hasar Tespit Semineri’nde yapılan açılış konuşmalarının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Hasar Tespit Grup Başkanı Davut Şahin “Hasar Tespit Süreci” ve “Hasar Derecelendirmesi”, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Can Çetin “Hasar Tespit Formalarının Doldurulması” ve ADÜ Mühendislik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Selman Sağlam da “Aydın Yapı Stoğu Üzerinde Değerlendirmeler” konulu sunumlarını yaptı.

Aydın’da ‘afetlerde Hasar Tespit’ SemineriAydın’da ‘afetlerde Hasar Tespit’ SemineriAydın’da ‘afetlerde Hasar Tespit’ Semineri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler