HABER

Aydın'da topraktan çıkan yılanlar vatandaşı korkutuyor

Aydın'da havaların ısınması ile birlikte birden ortaya çıkan yılanlar vatandaşları korkutmaya başladı.

Aydın'da topraktan çıkan yılanlar vatandaşı korkutuyor

Özellikle çiftçilikle uğraşanlar son bir haftada çok fazla miktarda artan yılanlar nedeniyle tarlada ve bahçelerde çalışmaktan korktuklarını belirttiler.

Balığı suya bırakırken hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Köşk İlçesine bağlı dağ köylerinde zeytin ve incir bahçelerinde çalışan vatandaşlar, son bir haftadır topraktan adeta yılan fışkırdığını belirterek, birçoğu da zehirli olan bu yılanlara basmamak ve ısırılmamak için çok dikkatli davrandıklarını belirttiler.

OLDUKÇA BÜYÜK VE ZEHİRLİ

Bahçede çalışırken kendi boyundan büyük yılanlarla karşılaştığını ve tehlikeli olduğu için öldürmek zorunda kaldığını belirten Köşklü çiftçilerden Hilmi Akar, “Bu yıl sıcaklar birden bastırdı. Son bir haftadır topraktan adeta yılan fışkırıyor. Oldukça da büyük ve zehirli yılanlar. Bu dönemde tarla ve bahçede çalışanlar akrep ve yılana karşı daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu. ( İHA )

YILAN NASIL BİR HAYVAN TÜRÜDÜR?

Yılanlar (Latince: Serpentes), Pullular (Squamata) takımına ait uzun, ayaksız etçil sürüngenlerdir.

Serpentes alt takımının üyeleri, ayaksız kertenkelelerden dış kulakların ve göz kapaklarının olmayışı ile ayırdedilirler. Bütün pullular gibi yılanlar da, vücudu üst üste binen pullarla kaplı ektotermik amniyot omurgalılardır. Çoğu yılan türü, ataları olan kertenkelerinkinden çok daha fazla eklemi olan bir kafatasına sahiptir. Bu yılanlara son derece hareketli çeneleriyle kendi kafasından daha büyük avları yutma imkânı verir. Dar vücutlarına uygun bir şekilde yerleşebilmesi için yılanların çift organları (böbrekler gibi) yan yana yerine biri diğerinin üstünde görünür ve çoğu bir tane işlevsel akciğere sahiptir. Bazı türler, kloakın her iki tarafında artakalan bir çift pençeyle birlikte pelvik kemere sahiptir.

Yılanlar Antarktika ve çoğu ada dışında dünyanın her yerinde bulunur. 456 cins ve 2900'ün üzerinde türü kapsayan tanımlanmış on beş familyası bulunmaktadır. Büyüklük aralığı 10 cm uzunluğundaki küçücük Leptotyphlops carlae türünden 7.6 metre uzunluğa erişebilen pitonlar ve anakondalara kadar değişiklik gösterir. Son keşfedilen Titanoboa cinsinin fosili 15 metre uzunluğundaydı. Yılanların Türkiye'de 47 türü bulunur.

Çoğu yılan zehirsizdir ve zehirli yılanlar da zehirlerini öncelikli olarak savunma amacından çok avı kontrol altına almak ve öldürmek için kullanırlar. Bazıları insanlarda acılı yaralanmalara ve ölüme sebep olabilecek denli güçlü zehire sahiptirler. Zehirsiz yılanlar da avlarını ya canlı olarak yutarlar ya da sıkarak öldürürler. Amatörler için yılanları görünüşüne göre zehirli zehirsiz olarak nitelendirmek zor olup onlardan uzak durmak ya da bir profesyonelle yaklaşmak gerekir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler