YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın’ın Tübitak Destekli Projesine Renkli Açılış

TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Programı kapsamında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından...

Aydın’ın Tübitak Destekli Projesine Renkli Açılış

TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Programı kapsamında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen “Müzelerde Kültürümüzü Tanıyoruz” projesi renkli görüntülerle start aldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Programı kapsamında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen “Müzelerde Kültürümüzü Tanıyoruz” projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler başladı. Proje haftada bir gün olmak üzere 30 hafta devam edecek ve 31 Mayıs 2013 tarihinde sonlanacak.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nin hazırlayarak TÜBİTAK tarafından kabul edilen “Müzelerde Kültürümüzü Tanıyoruz” projesi, öğrencilerde kimlik ve tarih bilincinin gelişmesi, kentin ve bölgenin tarihsel ve kültürel öneminin öğrenilmesi, kültür varlıklarını koruma bilincinin oluşması, müzelerin anlam ve öneminin kavranmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Aydın genelinde iki uygulama okulu bulunan projede Aydın merkez Gazipaşa ve Köşk Adnan Menderes İlkokulu’nda 3. sınıf öğrencileri hedef kitleyi oluşturuyor.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından her iki okulda gerçekleşen “Müzelerde Kültürümüzü Tanıyoruz” proje açılışında TÜBİTAK hibesi ile alınan çanta, pastel boya,sulu boya gibi proje kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtıldı. Açılış programının ardından proje ekibi, projeyi öğrencilere tanıtarak Ön Test ve Bilimsel Bilginin Varlık Alanına Yönelik Görüş Ölçeği uyguladı. Aynı ölçekler proje sonunda tekrar uygulanarak proje kazanımları rapor edilecek.

Proje hakkında bilgiler veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyesi ve TÜBİTAK Proje Koordinatörü Dilek Parlakoğlu, “Bu günün eğitim anlayışı sonucu değil, sonuca götüren becerileri, etkinlikleri, deneyimi, geliştirici potansiyeli vurguladığına göre müzelerde süreçler önem kazanmaktadır ve eğitim etkinlikleri keşfedici ve yaşantısal olmak zorundadır. Okullarda müze eğitimi bilincinin henüz yerleşmemesi, bu konuda yeterli bilgi ve yaşantıya sahip olunmaması yüzünden müzeler, eğitim amaçlı yaşanılan ve tüketilen materyaller olma özelliğine sahip olamamaktadırlar. Oysa ki müzeler, bir toplumun tarihi, kültürel, doğal gibi değerlerinin toplandığı, korunduğu ve eğitsel amaçlarla sergilendiği mekânlardır. Müze eğitimi öğrenciler açısından, sadece müzede gezmeleriyle sınırlı değildir. Müze eğitimi gezilerin dışında müzede eğitim programları ve müze dışı eğitsel etkinlikleriyle bir bütündür. Bu nedenle planladığımız ilköğretim öğrencileri ile uygulamaya geçilecek olan müze eğitimi projesinde müzede eğitim programları ve müze dışı eğitsel etkinliklerinde yaratıcı drama, öykü oluşturma, rol oynama, doğaçlama, tiyatro gibi yöntemlerinden yararlanılacaktır” şeklinde konuştu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi “Müze Kültürümüzü Tanıyoruz” projesi ile TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları kurumlar arası proje yarışmasında başarılı olarak hibe kazanmıştı. TÜBİTAK bu proje için yaklaşık 34 bin TL bütçe ayırmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler