YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aynalıgöl Mağarası Keşfedilmeyi Bekliyor

Aydıncık ilçesinde, "dev" boyutlardaki sarkıt ve dikitlerle korku ve fantastik türü filmler için cazip bir çekim mekanı olabileceği belirtilen Aynalıgöl

Aydıncık ilçesinde, "dev" boyutlardaki sarkıt ve dikitlerle korku ve fantastik türü filmler için cazip bir çekim mekanı olabileceği belirtilen Aynalıgöl Mağarası, turizme kazandırılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hiçbir yerinde bu güzellikte bir mağaranın bulunmadığını, doğa harikası mağaranın turizme kazandırılması için yürüttükleri çalışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti.

Birçok özelliğiyle dikkati çeken mağarayı "yeryüzü cenneti" olarak nitelendirdiklerini ifade eden Karahasanoğlu, "Burası herkesin gelmesi gereken bir yer. Aynalıgöl'ü tüm dünyaya sunmamız ve yılda en az 100 bin kişiyi burasıyla buluşturmamız lazım. Korku ve fantastik film çekmek isteyenlerin Aynalıgöl Mağarası'nı mutlaka görmeleri ve bazı sahnelerini burada çekmeleri gerekir" dedi.

Karahasanoğlu, 1999 yılında bulunan mağaranın 50 metre derinlikte olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Aynalıgöl Mağarası, 30 milyon yıllık kalkeloik yapıdan oluşan bir doğa harikasıdır. Milyonlarca yıl el değmemiş bir yeryüzü cenneti olan Aynalıgöl, toplam 555 metreden oluşuyor. Dünyanın tüm zenginliklerini taçlandıran bir yapıdadır. Mağaraya adını veren göl ise 150 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde, 47 metre derinlikte ve 89 metre yüksekliğe sahiptir. Göl, Akdeniz'in eşsiz mavisine sahip. Mağaradaki ısı 22-28 derece arasında oluyor. Giriş ağzının dar ve basık olması nedeniyle, dışarıyla hava alış verişinin olmadığı mağaranın bu havası yaz ve kış mevsiminde önemli bir değişikliğe uğruyor."

Türkiye'de şimdiye kadar sadece İnsuyu mağarasında göl olduğunun bilindiğini, ancak onun da tarımsal sulamalar nedeniyle zaman içinde kuruduğu yönünde bilgiler olduğunu anlatan Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Burası fantastik bir özelliğe sahip. Sanatçılar ve film yapımcılarının mutlaka bu olağanüstü güzelliği yerinde görmeleri gerekir. Mersin'e gelip de 'görmeden gitme' denilebilecek güzelliğe sahip. Bu doğa güzelliğine bir isim vermek gerekiyorsa 'yer altındaki Pamukkale' diyebiliriz. Çünkü Pamukkale yeryüzündeki güzelliği temsil ediyor, burası da 50 metre derinlikteki bir doğa harikasını barındırıyor. Şu anda turizme açılmadı, ancak kısa zamanda açılmasını bekliyoruz. Türkiye için öneme sahip bir yer olacak. Aynalıgöl'ü gezmeye başladığınız andan itibaren bir rüya ve masal diyarından geçiyormuş gibi hissediyorsunuz."

Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü de, Çukurova Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi'nin desteğiyle mağaranın içinde ışıklandırma yapıldığını, mağaranın ziyarete açılması için sadece yolun asfaltlanması ile suyun getirilmesinin kaldığını söyledi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise Aynalıgöl'ün tam bir saklı cennet olduğunu belirterek, "Aynalıgöl, Damlataş Mağarası'ndan hem daha büyük hem de daha fazla görsel güzelliğe sahip bir yer" dedi.

Aktan, mağaranın turizme kazandırılması konusunda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na dosya hazırladıklarını ve mağarayı görmeleri için kendilerini davet ettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler