İlk video kadınların toplumsal başarılarından bahsederken sonu ile bir anda insanın suratında tokat gibi patlıyor. Google "women should" (kadınlar ... olmalı) diye aratmaya başlayınca Google'ın, bu şekilde başlayan diğer aramalardan yola çıkarak yaptığı otomatik tamamlamalar, aslında bu süreçte toplumun kadınlara bakışının pek de değişmediğini gösteriyor.
Noktalı yere Türkçe'de gelen karşılıklar kabaca şöyle:
"Kadınlar evde olmalı"
"Kadınlar köle olmalı"
"Kadınlar mutfakta olmalı"
"Kadınlar kilisede sessiz olmalı"
İkinci video bir şehir efsanesinden yola çıkarak hazırlanmış. Bu olayın gerçekten yaşandığına dair somut bir kanıt olmasa da, sosyal medyada da sık sık paylaşılan bir hikâye. Beyaz bir kadın siyah bir adamın yanına oturur ve uçuş görevlisine onun yanında oturmadığını söyler. Uçuş görevlisi sadece birinci sınıfta yer kaldığını söyler ve "pilotla bu konuyu konuşacağım" diyerek gider. Geri döndüğünde kadından özür diliyormuş gibi yapıp adamı birinci sınıftaki boş yere alır.
Batı medyasının her zaman islamofobik olduğunu söylemek herhalde pek doğru olmaz. ABDli haber kanalında yayınlanan bir reality haber programından iki aktör, müslüman kasiyer ve onu taciz eden muhafazakar Amerikalı genç kılığına giriyor. Bir kişi dışında herkes müslüman kasiyeri taciz eden gence cephe alıyor. En son çıkan Amerikan askeri ise gence kelimenin tam anlamıyla 'posta koyuyor.'
Avustralya'da çekilen bu videoda da müslüman olduğunu tahmin ettiği kişileri taciz eden ve az önceki videodaki gibi her müslümana terörist muamelesi yapan bir genç görünüyor. Fakat "hassas Avustralyalılardan" beklediği tepkiyi alamıyor hatta tavrından rahatsız olup onu tehdit edenler bile oluyor.
Son video İrlanda'da hazırlanmış. Videonun başında iki eşcinsel genç cinsel kimliklerini gizli de olsa yaşamaya çalışırken, 'homofobik kabadayılar' tarafından rahatsız ediliyorlar. Fakat videonun sonunda ayrımcılığın yalnızlaştırıcılığı etkili biçimde vurgulanıyor.