Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 2007 yılında yıkım kararıDevlet Hastanesi’nin acil servis hizmetinin verildiği binada derin çatlaklar ve hastanenin bahçeye inen merdivenlerindeki çökmenin ardından, ciddi tedbir alınması gerekirken, çatlakların sıvayla kapatılarak makyaj yapılmasını gözler önüne seren haberlerimizin ardından, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Her gün yüzlerce hastaya hizmet veren ve onlarca sağlık görevlisinin çalıştığı Ayvalık Devlet Hastanesi acil servisindeki oluşan derin çatlaklar için ciddi önlemler alınması yerine, sıvayla kapatılmasına ilişkin haberlerimiz CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova tarafından TBMM gündemine taşındı. Akova’nın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yanıtlanmak üzere TBMM gündeminde tartışılacak soru önergesinde, “Gazetelerde yer alan haberlere göre, her gün yüzlerce hastaya hizmet veren ve onlarca sağlık görevlisinin çalıştığı Ayvalık Devlet Hastanesi acil servisindeki derin çatlaklar ve hastanenin bahçeye inen merdivenlerindeki çökme endişe ve korkuya neden olmaktadır. Çatlaklar, çökme ve kaymadan dolayı, hasta yatakhaneleri ve ameliyathanelerin bulunduğu acil servisin biran önce başka bir binaya aktarılması gerekmektedir. 2007 ve 2010 yıllarında hastane yönetimi tarafından Balıkesir Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi’ne hazırlatılan Ayvalık Devlet Hastanesi’nin deprem raporlarına göre, acil servisin deprem riski altında olduğu ve acilen yıkılması gerektiği, diğer binanın da depreme karşı yüzde 60 oranında dayanıksızlığı yönünde bir rapor verilmiş. Raporları değerlendiren hastane yönetimi ve Bakanlık, yıkıp yeniden yapmak yerine ortak görüşle Cennet Tepesi’ne daha kapsamlı yeni bir hastane inşa edilmesi kararı almışlar. Bu amaçla Cennet Tepesi’ndeki 50 dönümlük Hazine’ye ait bir alan üzerinde çalışma başlatılmıştır” denildi.
İŞTE; AKOVA’NIN, BAŞBAKAN ERDOĞAN’A YÖNELTTİĞİ SORULAR
CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova tarafından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a; 2007 yılından bu yana yapılan tespitlere ve fiziken gözlemlenen çatlaklar, çökme ve kaymalara rağmen, Ayvalık Devlet Hastanesi hasta yatakhaneleri ve ameliyathanelerin bulunduğu acil servisin biran önce başka bir binaya aktarılması için neden halen çalışma yapılmamıştır? Ayvalık Devlet Hastanesi binasının olası bir doğal afet karşısında taşıdığı yüksek riske rağmen yeni hastane yapılması için çalışmalar neden hızlandırılmamış ve prosedür neden yavaş işletilmiştir? Ayvalık Devlet Hastanesi binası gibi doğal afetler karşısında yüksek risk taşıyan hastanelerimiz mevcut mudur? Mevcutsa bu hastanelerin isimleri nelerdir ve bu hastanelerin taşıdığı riskin azaltılması için neler yapılması planlanmaktadır? Olası bir doğal afette önemli görevler düşecek olan hastanelerimizin fiziki yapısının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalarınız mevcut mudur?” soruları yöneltildi.
HASTANENİN YIKIM KARARI VAR
2007 ve 2010 yıllarında hastane yönetimi tarafından Balıkesir Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi’ne Ayvalık Devlet Hastanesi’nin deprem raporları hazırlatılmıştı. İlgili üniversiteler acil servisin deprem riski altında olduğu ve acilen yıkılması gerektiği, diğer binanın da depreme karşı yüzde 60 oranında dayanıksızlığı yönünde bir rapor vermişti. Hastanenin deprem analizleri daha sonra Bayındırlık Bakanlığı’na da onaylatılmıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz