Tutulma Avcıları’nın gerçekleştirdiği Yıldızlara Safari etkinliğinde, astronomi ve astrofotoğraf başta olmak üzere birçok dalda eğitim veriliyor. Katılımcılar aynı zamanda tarih, arkeoloji ve arkeoastronomi konularını deneyimliyor, doğa ve tarih yürüyüşleri yapıyor. Etkinliğin gerçekleştiği tarihe göre; ışık kirliliği az olan bölgelerde Ay ve gezegen gözlemleri yapılıp meteor yağmurları izlenebiliyor.
Bir meteor yağmurunda atmosfere giren meteorların tanımlaması, hangi açıyla atmosfere girdiği ve gözlem tekniklerine kadar birçok bilimsel çalışma yapılıyor. Amatör astronominin geniş kitlelere ulaşabilmesi adına, bilimciler eşliğinde dersler işleniyor. Güneş Sistemi ve takımyıldızlar öğreniliyor.
Fotoğrafta 7 - 8 Mayıs gecesi teleskoplarla yapılan gözlem sırasında Bafa gölü üzerinde oldukça parlak bir meteor görünüyor. Bu parlaklıktaki meteorlar pek sık görülmez. Fotoğraflanması büyük şans. Dünya atmosferine girerken sürtünme etkisiyle yanan küçük göktaşlarına halk dilinde yıldız kayması deniliyor.
Atmosfere giren parça, yeryüzüne ulaşacak kadar büyükse meteorit; atmosferde yanarak tükeniyorsa meteor adıyla tanımlanıyor. Çıplak gözle görme şansı yakalandığında, yanma renginden meteorun hangi maddelerden oluştuğunu anlamak mümkün. Örneğin demir içerikli meteor sarı ışık, silisyum içerikli meteor kırmızı ışık yaymakta.
Etkinlikle ilgili detaylı bilgi www.yildizlarasafari.com adresinden edinilebilir.