Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, iletişim konusunda Türkiye’nin Avrupa’da ilk 5 içerisine girdiğini ifade etti.
Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin 'Sayısal Yayıncılıkta Teknik Eğitim Sınav Merkezleri Kurulması Projesi' tanıtım toplantısı WOW İstanbul Hotel’de gerçekleşti. Programa; Egemen Bağış, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Dursun Güleryüz ve sektörün önemli temsilcileri katıldı.
Egemen Bağış, sayısal yayıncılıkta mesleki yeterlilik konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. Türkiye’deki bir kameramanın, televizyon yöneticisinin Paris’te de Londra’da da çalışması konusunda uluslararası standartları yakalamanın çabası içerisinde olduklarını aktaran Bağış, “Alın teriyle akıl terini bir arada götürmemiz gerekiyor. Bu ikisini bir araya getirdiğimizde Türkiye’nin nereden nereye geldiğini 9 yılda herkes şahittir. Türkiye bugün gerçekten eski Türkiye değil. Teknolojinin nimetlerinden bütün vatandaşların yararlanması için çalışıyoruz.” dedi.
ROJ TV’ye değinerek sözlerini sürdüren Bağış, TRT’nin kaydettiği aşamanın altının çizilmesi gereken bir başarı olduğunu aktardı. Danimarka’dan yayın yapan, insanları şiddete davet eden, çocuklarını dağa göndermeyi davet eden, kanlı bir zihniyetin yönetimindeki bir televizyon kanalından şikayet ediyorduk. Yeni TRT kanunuyla TRT Şeş’in yayına girmesiyle sadece Türkiye’deki kardeşlerimiz değil; bölgedeki Suriye’deki, Irak’taki, İran’daki Kürtlerin bile en çok takip ettiği kanal TRT Şeş oldu. Türkiye’nin yumuşak gücü, diplomasideki başarısında bunların çok büyük önemi var.” diye konuştu.
İletişimde de Afrika standartlarından Avrupa standartlarının üzerine çıktıklarını kaydeden Bağış, şu an iletişim konusunda Türkiye’nin Avrupa’da ilk 5 içerisine girdiğini dile getirdi. Teknolojiyi kullanmada, yayıncılıkta çok farklı bir ülke haline geldiklerini ifade eden Bağış, “Bizim çalışmalarımızı mutlaka sürdürmemiz gerekiyor. 2015 yılına kadar herkesin sayısal yayına geçmesini sağlamamız gerekiyor. Artık bizim de tencere kapaklarından çanak anten yapma geleneklerine son vermemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı.
RTÜK Başkanı Davut Dursun ise, içinde bulunulan dönemde analog yayıncılık tekniğinden sayısal yayıncılık tekniğine geçişin hazırlıklarının yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin artık, sayısal yayıncılığa geçmek konusunda adımını attığını kaydeden Dursun sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin bu sektörde tartışacağı en önemli sorun, sayısal yayıncılığa geçiş konusunda ne tür sıkıntı ile karşılaşırız ve nasıl hızlı çözebiliriz? Analog yayıncılıktan sayısal yayıncılığa geçişin tartışıldığı bir dönemde sayısal yayıncılığa yönelik bir yeterlilik çalışmasının başlatılması önemli.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz