Erişim engelinin ‘Suriye İç Savaşı’na yabancı müdahalesi’ (Foreign involvement in the Syrian Civil War) ve ‘Devlet destekli terörizm’ (State-sponsored terrorism) maddelerinde Türkiye’ye ayrılan bölümler nedeniyle getirildiği ortaya çıkmıştı.
Wikipedia’nın bağlı bulunduğu vakıf, idari tedbir kararı alan Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak kararın kaldırılmasını istemiş ancak itiraz reddedilmişti.
Bloomberg HT’ye konuşan Arslan, Wikipedia’ya herkesin bilgi aktardığını ve doğruluğunun teyit edilemeyeceğini belirterek, “Wikipedia’nın doğal yapısında var, herkes oraya bilgi aktarıyor. Bilgiyi aktarırken kişinin aktardığı bilginin doğru mu, yanlış mı olduğunu görme şansınız yok. Aktardıktan sonra görme şansınız var” dedi.
Wikipedia’yı söz konusu içeriğin kaldırılması için defalarca uyardıklarını dile getiren bakan, “Kaldırmadıkları zaman da bunun ülkemiz adına bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve ülkemize zarar verdiğini vurguladık. Buna rağmen kaldırmayınca da mahkeme bu yönde bir karar aldı, biz de kararı uyguladık” diye konuştu.
Herkesin mahkeme kararlarını uygulamak zorunda olduğunu, aksi takdirde gereğinin yapılacağını ifade eden Arslan, “Mahkeme kararlarını uygulamazlarsa bu böyle devam eder. Kaldı ki mahkeme kararını uygulayıp yarın yine yanlış bilgi olur ve onu da kaldırmazlarsa yine gereğini yapmak zorundayız” dedi.