Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi’nde düzenlenen Avrupa Birliği Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü’nün tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Bozkır, Anadolu’nun çok önemli bir yer olduğuna değinerek, Sevgililer Günü'nde bir araya gelindiğini önemli bir toplantı için Gaziantep'te bir araya gelindiğini söyledi.
Bakan Bozkır, ülkede görkemli eserlerin bulunduğunu ve bunların dünyaya tanıtılmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Türkiye bu eserleri paylaşmak adında müzeler bakımından önemli bir yerde değil. Şanlıurfa'da son dönemde ortaya çıkan Göbeklitepe, birçok bilinen kanaatleri değiştirdi. Bütün bunları bir araya getirmek, yeni kazılarla geliştirmek çok daha görkemli bir şekilde sunmak bugün lansmanını yaptığımız projeyle mümkün hale gelecek. İnşallah bütün Anadolu’nun gözbebeği olan eserlerin tanıtımı sağlanacak. Heyecan unsuru benim için çok önemlidir. Bir işi tutup koparmak çok önemlidir. Bu projeyi yaparken yeni bakan olmuştum. Bu proje hepimizin iftihar edeceği bir proje olacak."
Bakan Bozkır, toplantı sonrasında beraberindekilerle Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Bozkır, İç Güvenlik Paketi olarak bilinen yasa tasarısıyla ilgili sorulan bir soruya yasa üzerinde uzun süredir çalışıldığını anlatarak şöyle dedi:
"Güvenlik paketi ile ilgili Brüksel’den yeni geliyorum ve bu paketin ne anlama geldiği ve neden ortaya çıktığı konusunda da gayet net şekilde görüşmeler yaptık. Bu paket dün ortaya çıkmış bir paket değil. Yaklaşık yılbaşından önceki aylardan beri uzun çalışmalar yapıldı. Bakanlar Kurulu’nda 8 saati aşkın bir sürede her virgülü, her kelimesi üzerinde inceleme yapıldı ve Avrupa Birliği bakımından Avrupa Birliği müktesebatına Avrupa Birliği üyeleri ülkeleri ile ABD ve Kanada da dahil olmak üzere tek tek bakılarak, bu paket ortaya çıktı. Paketin içinde ana hatları hususunda 4 unsur var. Yıllardan beri gerçekten arzu edilen, Jandarma Teşkilatı'nın sivil yönetime daha fazla bağlı olması bu pakette ele alınıyor."
'SON 6 YILDA 6 BİN 500 ARAÇ MOLOTOFLA YAKILDI'
Bakan Bozkır, son 6 yılda 6 bin 500 aracın molotof kokteyli ile yakıldığını kaydederek, şöyle devam etti:
"Molotof kokteyli dünyanın silah olarak kabul ettiği ve Türkiye’de çok can ve mal yakmış bir unsur. Son 6 senede 6 bin 500’e yakın araç 6 bin molotof kokteyli ile yakıldı. Çok sayıda insanımızı ve polisimizi kaybettik. Şimdi molotof kokteylini bu yasayla silah olarak adlandıracak bir yapıya kavuşturuyoruz. Molotof kokteylini taşımanın da cezasını arttıracağız. Bütün dünya ülkelerinde yapılan uygulamada bu. Gözaltı bakımından yeni bir unsur getiriyoruz. Mülki amir tarafından yetki verilen kişilere, yani herhangi bir polis değil, o ilin mülki amirinin takdir edeceği yetkililer tarafından gözaltına alma ve arama yetkisi verilecek. Salı günü meclise gelecek olan paket ana hatlarıyla bu şekildedir. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak gerekli incelemeleri yaptık ve paketle ilgili içimizde bir ukde yok."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz