YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eker Antalya'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2016 yılında Expo’ya ev sahipliği yapacak olan Antalya’da,...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2016 yılında Expo’ya ev sahipliği yapacak olan Antalya’da, genel sekreterlik binasını hizmete açtı. Bakan Eker, açılışta yaptığı konuşmada Expo 2016’nın Antalya’nın ve Türkiye’nin dünyaya tanıtılması açısından son derece önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’nin yakın zamanda uluslararası organizasyonlardaki başarılarına dikkat çekti. Bakan Eker, Türkiye'nin yakın zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda büyük mesafe kat ettiğini ve geçmiş yıllarda başlayan bu sürecin Expo’nun tarihinde ilk kez Türkiye’de ve Antalya’da "Çiçek ve Çocuk" temasıyla 2016 yılında düzenleniyor olmasının, bu sürecin çok önemli bir aşaması olduğunu vurguladı.

Kanun yayınlandıktan ve yetkinin kendilerine verilmesinin ardından, hazırlıkları en iyi ve hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizen Bakan Eker, "Gerek yönetim kurulu olarak, gerek ajans olarak, gerek genel sekreterlik olarak ve ofis olarak bir yandan kurumsal yapımızı tamamlamak, bir yandan da Expo alanının alt yapısını tamamlamak için büyük bir özveri var. Burada 2 bin 500 metrekarelik alanda Expo, genel sekreterlik faaliyetlerini yürütecek. Ankara’da da ayrıca bir irtibat ofisimiz var ancak, asıl merkez Antalya" dedi.

Bir yandan Expo alanının düzenlenmesi, alt yapı inşası, suyu ve ulaşımı düzenlenirken, diğer yandan organizasyonun tanıtımının yapıldığını belirten Eker, "2016 vesilesiyle başta Antalya olmak üzere bütün Türkiye’yi dünyaya tanıtmak öncelikli amacımızdır. Her etkinliği, Expo benzeri uluslararası organizasyonları, sergileri takip edip orada; 'bu faaliyetlerin en güzeli 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek. O tarihte sizi Türkiye'ye bekliyoruz' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ EXPO ALANININ HAZIRLANMASI"

Expo 2016’nın Antalya ve Türkiye’ye çok şey katacağına inandıklarını dile getiren Bakan Eker, "Gerek istihdam, gerek turizm, gerek alt yapı, gerek tanıtım konusunda büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için hep birlikte düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Yönetim kurulu toplantılarımızı aksatmadan yapıyoruz. Bizim bu yolda en çok istifade edeceğimiz ve destek beklediğimiz kuruluşlar Antalya'daki sivil toplum kuruluşları, odalar ve adı her ne olursa olsun siyasi partiler ve Antalya’da yaşayan herkestir. Şu ana kadar herkesin yapıcı katkıları ve işbirliği var. Bundan sonraki süreç Expo alanının hazırlanmasıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Expo Genel Sekreterlik binası, Bakan Eker, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Expo Genel Sekreteri Selami Gülay tarafından hizmete açıldı.

Binayı gezen Bakan Eker, yetkililerden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler