YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Ergün: Bizim gemimiz sağlamdır, yoluna devam eder

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin dünyada muhtemel krize karşı en hazırlıklı ekonomilerden...

Bakan Ergün: Bizim gemimiz sağlamdır, yoluna devam eder

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin dünyada muhtemel krize karşı en hazırlıklı ekonomilerden biri olduğunu belirterek, "Eğer bir fırtına çıkarsa elbette ki dalgalanmalar olacaktır. Ancak bizim gemimiz sağlamdır ve yoluna herhangi bir hasar almadan devam edecektir." dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kuruluşunun 50’nci yıldönümü nedeniyle Altınceylan Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Ergün, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olan BTSO OSB, kuruluş anlaşmasının 50. yıldönümünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün'ün de katılımıyla kutladı. BTSO Organize Sanayi Bölgesi, yarım asrı geride bıraktı. Altınceylan'da düzenlenen iftar ve kutlama programına; Vali Şahabettin Harput, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BTSO OSB Başkanı Ali Uğur ve çok sayıda sanayici de katıldı.
Programda konuşan Bakan Ergün, Türkiye’nin makro ekonomik dengeler açısından dünyada en fazla takdir toplayan ekonomilerin başında geldiğini belirterek, "Özellikle Avrupa Birliği ve Amerika ekonomilerinde yaşanan borç ve bütçe açıklarıyla ilgili sıkıntılar dünya ekonomisini tehdit etmeye devam ediyor. Eğer bir fırtına çıkarsa elbette ki dalgalanmalar olacaktır. Ancak bizim gemimiz sağlamdır ve yoluna herhangi bir hasar almadan devam edecektir." şeklinde konuştu.
Bakan Ergün, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Türkiye, dünyada muhtemel bir krize karşı en hazırlık ekonomilerden biridir. 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 oranında büyüme gösterdik ve dünyada çift haneli büyüyen tek ekonomi olduk." dedi.

"TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLERİN PAYINI EN AZ YÜZDE 20’LERE ÇIKARMALIYIZ"
Türkiye’nin 2023 yılında yıllık 500 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini anlatan Ergün, bu hedefe ulaşmak için sadece üretimin yeterli olmayacağına değindi.
Ergün, "İleri teknolojili, yüksek katma değerli üretim yapmak gerekiyor. Üretim içinde yüksek teknolojili ürünlerin payı en az yüzde 20’ler seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Hükümet olarak bu zorunluluğun farkındayız. Geçen 9 yıl bizim için ağırlıklı olarak makro reformlara ağırlık verdiğimiz dönem oldu. Önümüzdeki dönemde ise ağırlıklı olarak mikro reformların ve KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracak politikaların hayata geçeceği bir dönem olacaktır." şeklinde konuştu.
Ergün, bu nedenle bütün OSB’lerde meslek liseleri kurarak sanayi ve mesleki eğitim arasında doğrudan bir temas sağlayacaklarını söyledi.

"9 YILDA 40 YILDA KURULAN OSB KADAR SANAYİ BÖLGESİ YATIRIMI TAMAMLADIK"
Organize Sanayi Bölgelerine geçmişte gereken önemin verilmediğinden yakınan Bakan Ergün, "Biz aslında ‘OSB’lerin kurulmasına da gereken miktarda önem verdik’ diyemeyiz. Zaten çok az sayıda OSB kurabildik. Onların da bir kısmını yanlış yerlere, yanlış zamanlarda kurduk. 2002 yılından bu yana en çok üzerinde durduğumuz konuların başında OSB’lerin sayılarını kadar kalitelerini artırmak geldi. Son 9 yıl içinde 40 yılda kurulan OSB kadar sanayi bölgesinin yatırımını tamamladık, girişimcilerin hizmetine sunduk. OSB’ler artık sanayimizin dünya ile entegre olmuş bir vizyona sahip bulunuyorlar. Moğolistan, Kazakistan, Mısır, Ukrayna, Azerbaycan gibi pek çok ülke ülkemizdeki OSB’lerin sürecini yakından takip ediyor ve bizim tecrübelerimizden yararlanmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA VURGUSU
Dirayetli ve aktif politikalarla iş adamlarının yurt dışına açılmalarını sağladıklarını vurgulayan Bakan Ergün, "Her geçen gün normalleşme yolunda bir adım daha ilerliyoruz. Yeni anayasa, ülkemizin demokratik gelişimi kadar ülkemizin ekonomik gelişmesi için de yakından ilişkilidir. İş dünyasının yeni anayasa sürecinde aktif rol almaları gerektiğine inanıyorum. Önünüzü açmaya, işlerinizi kolaylaştırmaya ve ülkemize daha fazla yatırım kazandırmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.
Programda söz alan BTSO OSB Başkanı Uğur da, 'Ağabey OSB' durumundaki BTSO OSB'nin önemli sorumluluklar taşıdığını söyledi.
Uğur, "BTSO OSB olarak bundan sonraki hedeflerimiz arasında bölgemizdeki fabrikalarla ilişkilerini geliştirip, memnuniyet düzeyini daha da yukarılara taşıyan ve kurumsallaşmış bir yapıda OSB'dir. Bir bayrak yarışı olarak bu çalışmaları sürdüreceğiz. 50 yıldır görev yapan bütün yöneticiler ve emeği geçen herkese minnettarız." dedi.
Vali Harput ise, devlet olarak bürokrasinin tüm imkanları ile sanayicilerin yanında olacaklarını belirterek, "Bursa OSB'yi bugünlere getiren herkesi kutluyorum. Bursa, bu tarihi lokomotif görevini en iyi şekilde sürdürecektir." diye konuştu.
Konuşmaların ardından programda, protokol üyeleri BTSO OSB'de kurulan ilk fabrikalar, en çok istihdam sağlayan ve ihracat gerçekleştiren firmaların yetkililerine plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler