YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Faruk Çelik: İnsanlık Fabrika Ayarlarına Geri Dönmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyadaki sıkıntıların sona ermesi için insanlığın fabrika ayarlarına...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyadaki sıkıntıların sona ermesi için insanlığın fabrika ayarlarına geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Faruk Çelik Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) tarafından düzenlenen ‘Diyalog İftarı’na katıldı. Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesinde bulunan Rixos Premium Otel'de düzenlenen iftar programına aralarında sanatçı Murat Kekilli, Reyhan Karaca’nın bulunduğu çok sayıda tanınmış isim ile Antalya protokolünün önde gelen isimleri katıldı. Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı programa 120 kişilik ekipten oluşan Bosna Hersek'den gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu, farklı bir renk kattı. Korodaki gençler, seslendirdikleri ilahilerle katılımcıların beğenisini topladı.

Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, insanların ruhen ve bedenen yıprandığını, Ramazan Ayı’nda da arabayı servis götürür gibi bedenimizi ve ruhumu yenilediğimizi ifade etti. Ramazan Ayı’nda sevgi, hoşgörü ve merhamet duygularının doruğa ulaştığını ifade eden Çelik, “Bu kavramları bir aya sığdırmak hiç doğru olmaz. 12 ayı da kapsamalı. Sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet yaşamamızı kuşatmalı diye düşünüyorum. Yaşadığımız dünyaya baktığımız zaman 7 milyar insan var. Yani insan çok, peki insanlık ne? İnsanlık 7 milyar mı maalesef değil. İnsanı çok, insanlığın kıt olduğu bir çağda yaşıyoruz. İkincisi kalabalıklar var. Ben bakanım etrafımda çok dostlarım var. İşadamları, sanatçılar var. Herkesin etrafında ciddi kalabalıklar var. Bu kalabalıklar bizim yalnızlığımız gidermiyor. Kalabalıkların olduğu ama yalnızlığı yaşandığı, yalnızlığın hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz.” diye konuştu.

Bir tarafta sefalet, bir tarafta saltanatın yana durduğunu ifade eden Çelik, bu tablonun bir anda oluşmadığını ifade etti. Bu tablolar nefret ve şiddetten beslenenlerin tablosu olduğunu belirten Çelik, “Bu bir utanç tablosu. Tüm insanlık karşı karşıyadır. Hoşgörüyü, sevgiyi, diyalogu esas alan anlayışı hakim kılmak durumundayız.” dedi. İnsanlığın fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini belirten Çelik, “Bu konuda gayret göstermemiz gerekiyor. Dönmediğimiz sürece sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir. Gönüllere gönüllülere ihtiyaç var. Yalnız 780 bin kilometre Türkiye için değil, bütün dünya insanlığı için gönüllere, gönüllüğe ihtiyaç var. Dünya insanlığın aç kalmaması, eğitimsiz kalmaması, sağlıksız kalmaması için canla başla mücadeleyi selamlıyorum. Bir düşünür diyor ki, tarihi öğrenemeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Bir vahşet yüzyılını geride bıraktık. 20. yüzyıl en çok insanın katledildiği bir yüzyıldır. Bu yüzyıldan gerekli dersleri aldık mı diye sorduğumuzda alıp almadığımızda 21. yüzyılda mukayese etmeliyiz. 21. yüzyılda acılarla savaşlarla kanla göz yaşıyla başladı. Temennimiz inşallah böyle devam etmez. Kötü bir başlangıç oldu. Çünkü miras kötü bir mirastı.” ifadelerini kullandı.

Diyalogun olmadığı yerde kin ve nefretin olduğunu belirten Çelik, bizim inancımızda ötekileştirme kavramının olmadığını söyledi. Çelik konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu çeşme ne güzelmiş, su içecek tası yok. Kırma insan kalbini yapacak ustası yok. Usta bu masalar, diyalog masaları. Kalp kırmayacağız insanı insan olduğu için önyargılardan arınmış bir şekilde seveceğiz. Bunun başı diyalogdur diyorum. Ne mutlu insan ve insanlığa değer verenlere diyorum.”

Konuşmaların ardından Rixos Oteller Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Taminci, Bakan Faruk Çelik'e plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler