Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlerin her odasında ayrı mekânların oluştuğunu ve yeni bir sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi. Oturma odasına bugün internetle beraber dünyanın geldiğini belirten Şahin, “Dünyanın bütün külfeti de bir düğmeyle çocuklarımızın huzurunda. Dolayısıyla bugünün annesi babası olmak, geçmişte olmaktan çok daha zor.” dedi.
Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte 1’nci Bölgesel Okul Aile Çalıştayı’na katıldı. Sanko Okulları'nda yapılan çalıştayda konuşan Şahin, ailenin, toplumun temeli olduğuna vurgu yaptı. Ailenin, nesillerin devamı için mutlaka güçlü bir şekilde korunması gereken bir kurum olduğuna dikkat çeken Şahin, “Birçok kültürel geleneğin, göreneğin çocuklar tarafından öğrenildiği aslında gerçek bir okul. Anne baba ilk öğretmen. Bilimsel olarak kanıtlanan bir şey var artık. Bütün dünya bunu söylüyor. Karakter, kimlik, kişilik, aslında okul öncesinde belirginleşiyor, netleşiyor ve orada temel ne kadar sağlam atılırsa, bina o kadar sağlam bir şekilde yerini buluyor. İşte o yüzden bugün Milli Eğitim politikası dediğimiz, eğitimde faydalı insan, mutlu insan, topluma, millete ve kendine faydalı insan dediğimiz bir hedefse hedefimiz, işte her şey aileden başlıyor.” ifadelerini kullandı.
Okulun ve eğitimin, anneden, babadan, çevreden bağımsız olamayacağını herkesin bilip kabul ettiğini dile getiren Şahin, “Hele şimdiki dünya düzenine ve sorunlara baktığınız zaman, bilgi ve teknoloji çağındayız, artık bizim çocukluğumuzdaki sorun, anne baba ilişkilerinden, bugün çok daha farklı bir dünya düzenindeyiz. Bilgi ve teknolojinin bütün nimetlerini kullanırken, beraberinde ciddi şekilde külfetlerini de yaşamaya başladık. Bu da en çok toplumun kendi değerleri noktasında, toplumun ilişkiler noktasında birbirinden etkilendiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Şahin, sınırların kalktığı, küreselleşmenin yaşandığı bir dünyada, odalarda yeni sınırların oluştuğunu da kaydederek, "Her odada ayrı mekanların oluştuğunu ve yeni yeni, farklı bir sorun alanıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Oturma odamıza dünya geliyor bugün internetle beraber. Dünyanın bütün külfeti de bir düğmeyle çocuklarımızın huzurunda. Dolayısıyla bugünün annesi babası olmak, geçmişte olmaktan çok daha zor. Çok bilinçli olacaksınız. Çocuğu gelecek o tehlikeye karşı koruyabilmeniz için çocuk kadar bu işe vakıf olacaksınız. Nasıl beraber işbirliği yapacağınızı iyi bilmeniz gerekecek. Moral ve motivasyonunu yüksek tutmanız gerekecek. Okuldaki başarıyı sağlamanın, evdeki muhabbetten, iletişimden geçtiğine inanmanız gerekecek.”
NABİ AVCI: DERSLİK SORUNUNU GÜNDEMDEN ÇIKARMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da çocukların okul başarısında, doğru tutum ve davranışlar edinmesinde, kişilik gelişiminde aile kurumunun öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Avcı, “Bugün karşı karşıya kaldığımız pek çok sosyal sorun olduğu gibi, eğitimin önemine, çocuklarla sağlıklı iletişim kurmaya, onları doğru bir şekilde desteklemeye kadar çok geniş bir yelpazede aşmamız gereken sıkıntıların büyük bir kısmı aile eğitimindeki boşluklardan kaynaklanıyor. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, velilerimizin içinde olmaktan ötürü mutluluk duyacakları bir okul iklimi oluşturmak için anne baba eğitimi, aile eğitimi gibi programlara daha fazla yer vermek zorundayız. Çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanmış olarak hayata atılmaları için eğitim yöneticileri, öğretmenler olarak aramızdaki diyalogu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız.” diye konuştu.
Gaziantep’in en önemli sorunlarından birinin derslik ihtiyacı olduğunu bildiklerini de vurgulayan Avcı, şöyle devam etti: “2003-2013 yılları arasında 6 bin 53 dersliğin yapımı tamamlanarak, toplam derslik sayısı 11 bin 569’a ulaşmıştır. Tekli öğretime göre bir dersliğin en fazla 30 öğrenciden oluşması durumunda, ilköğretimde 2 bin 965, orta öğretimde 637 olmak üzere toplam 3 bin 602 derslik ihtiyacımız var. Bu da ülkemizdeki derslik ihtiyacının yüzde 4,8’ine karşılık geliyor. Dolayısıyla bakanlık olarak derslik sorununu artık gündemimizden çıkarmak ve eğitimde kaliteyi yükseltmek gibi çok önemli sorunlara odaklanmak üzere herkesten çok daha fazla destek ve yardım bekliyoruz.”
Plaket töreni ardından Şahin ve Avcı, okullarda ve halk eğitim merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilen aile eğitim programlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin protokolü imzaladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz