YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şahin: Sorun, 'Biz yaptık oldu' mantığıyla çözülmez

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddet sorununun 'Biz yaptık oldu' mantığıyla çözülemeyeceğini...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddet sorununun 'Biz yaptık oldu' mantığıyla çözülemeyeceğini söyledi. Şahin, yasal alt yapı nedeniyle aile mahkemesi hakimlerinin karar vermekte zorlandığını ifade etti.
Rixos Otel'de 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarı Taslağı' üzerine aile mahkemesi hakimleri ile değerlendirme toplantısı yapan Bakan Şahin, aile mahkemeleri hakimlerinin işin hem teorik boyutunu hem pratikte yaşadıkları tecrübeyi, bilgi birikimleriyle büyük katkıda bulunacaklarını belirtti. Hazırlanan taslağın hayata geçmesinde, bakanlar kuruluna göndermeden önce çok ciddi bir katkı alacakları inancında olduklarını anlatan Şahin, hakimlerin, ömrünü buna adayan çok kıymetli arkadaşlar olduğunu kaydetti.
"Eğer sorunu çözeceksek 'biz yaptık oldu' mantığıyla değil, 'nasıl yapabiliriz, nasıl başarabiliriz' mantığıyla çözüleceği inancındayız." diyen Bakan Şahin, bunun demokrasinin gereği olduğunun altını çizdi. Şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılması ve psikolojik tedavisi gibi kısmi ilavelerin zaman içinde yapıldığını dile getiren Şahin, yasal altyapı nedeniyle hakimlerin karar alırken zorlandıklarını bildiklerini söyledi. Aile mahkemesi hakimlerinin elini kolaylaştıracak, toplumun huzur ve barışını artıracak, kadının yaşam hakkını koruyacak, aileyi koruyacak ve kurtaracak şekilde yol alan bir değerlendirme yapılacağını ifade eden Şahin, yasal altyapının birlikte oluşturulacağını belirtti.
Kanun Tasarı Taslağı'nın, bütün görüşlerin alınmasından sonra gelecek hafta Bakanlar Kurulu'na gönderilecek hale dönüştürüleceğini dile getirdi. Şahin, 2012 yılını planlarken, sorun analizlerine bakıldığı zaman kısa, orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiğini ele alırken, yaşam hakkının en önemli hak olduğu ve kadının yaşam hakkıyla ilgili bugün yaşanan sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini, bu konuda bakanlık olarak önceliklerin bu olması gerektiğine inandıklarını vurguladı. Daha önce baro başkanlarını, kadın sivil toplum kuruluşları temsilcilerini topladıklarını, dün de yaklaşık 150 kişinin katıldığı, bugün de devam eden sığınma evlerinin bütün Türkiye'deki yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Bizim gördüğümüz, bir temel bakışla baktığımız zaman burada hala çok ciddi sıkıntıların yaşandığını, bunun İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi birçok bakanlığı ilgilendiren bölümlerinde şu andaki mevcut yasal altyapının sizin elinizi zorlaştırdığını, karar alırken de bu yasal altyapıdan dolayı çok zorlandığınızı biliyoruz. İnşallah bu toplantının sonunda, sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, çok daha ayağı yere basan ve uygulamada 'işte şimdi oldu' dedirteceğimiz, sizin elinizi güçlendireceğimiz ve toplumsal vicdanı zedeleyen birçok olayın olmasına engel olduğumuz bir yasal altyapıyı hep beraber yapacağımıza inanıyorum. Çünkü sizlere güveniyorum. Sizlerin bu konudaki bilgi birikimine güveniyorum." Şahin, bu kanun dışında, konunun Türk Ceza Kanunu ile Türk Medeni Kanunu'nu ilgilendiren kısımlarında eksiklikler varsa, bunların da paylaşılması halinde yararlanacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler