Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin son 9 yılda ulaştırma alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, 2023 yılı ulaşım ve iletişim alanındaki hedefleri şimdiden yakaladıklarını söyledi.
Bakan Yıldırım, ”Bugün Türkiye, 2023’e, ulaşımıyla iletişimi ile hazırdır. Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaksa bunu ulaşım altyapısıyla, iletişim altyapısıyla, demiryollarıyla, karayollarıyla, deniz yollarıyla ve hava taşımacılığındaki atılımı ile gerçekleştirecektir. Türkiye, buna hazır hale gelmiştir.” diye konuştu.
Bakan Binali Yıldırım, TCDD ve özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Perakende Treni’nin açılışı için Eskişehir’e geldi. Türkiye'nin lider perakendecileri ve firmalarını, mağazaları dışında, tüketici ve yerel perakendecilerle buluşturan trenin açılışında konuşan Yıldırım, Türkiye’de ilk defa yapılan bu çalışma ile demiryollarının sadece yolcu ve yük taşımacılığı olarak kullanılmayacağının göstergesi olduğunu belirtti.
Demiryolu ulaşımında, 2023 yılına kadarki hedeflerinden bahseden Yıldırım, ”2023 hedeflerimiz belli. 2023 yılına kadar Yüksek Hızlı Tren’de 10 bin km’ye ulaşacağız. Normal hatların mevcuduna da 4 bin km ekleyeceğiz. Böylece, 10 bin km Yüksek Hızlı Tren olmak üzere toplam 26 bin km demiryolu ağının ülkemize kazandıracağız. ’Gelenekten Geleceğe’ sloganıyla yenilikçi çalışmalara önderlik ediyoruz. Bunun dışında, bir buçuk asırlık demiryolu kültürü ile hizmet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Ulaşım ve iletişim alanında, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini şimdiden yakaladıklarını belirten Yıldırım, ”Bugün Türkiye, 2023’e, ulaşımıyla, iletişimi ile hazırdır. Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaksa bunu ulaşım altyapısıyla, iletişim altyapısıyla, demiryollarıyla, karayollarıyla, denizyollarıyla ve hava taşımacılığındaki atılımı ile gerçekleştirecektir. Türkiye, buna hazır hale gelmiştir. 9 yılda bu alanda yapılan çalışmalar hiç tevazuya lüzum yok, son 80 yılda yapılan çalışmaların iki katıdır, üç katıdır. Türkiye’nin beklentilerini daha fazla geciktirmedik, yola koyulduk sayın Başbakanımızın direktifleri ile Türkiye’nin her tarafına kazandırdık.” diye konuştu.
"UÇAK İNER KALKAR, ÖNEMLİ OLAN HAVAALANIDIR"
Eskişehir Havaalanı'nın, yolcu taşımacılığına kapanması hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım, sorunun aşılması için şehrin önde gelenlerine ve Eskişehirli vatandaşlara büyük görev düştüğünün altını çizdi. Bakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: ”Havaalanına bir pist daha yapılıyor. Şimdi bazıları der ki ‘havaalanı yapılıyor, uçaklar kalkmıyor.’ Önemli olan havaalanıdır. Uçak her zaman kalkar, iner. Havaalanı olmazsa ne uçak iner ne uçak kalkar. Havaalanını modern, uluslararası standartlara getiriyoruz.”
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise perakende treni projesi ile demiryolarının yeniden sosyal alanlarda hizmet vermeye başladığını belirterek, "Üretici ve tüketiciyi biraraya getiren firmalarımızın ürünlerini sergilediği sefere koymanın heyecanını yaşıyoruz. Çünkü bu, bir geleneğin devamı anlamına geliyor. Demiryollarında son 9 yılda yapılan atılımların önemli yansımalarından biri oluyor. Daha önemlisi, trenin yeniden sosyal ve ekonomik hayatın sembollerinden biri olması anlamına geliyor." dedi.
Konuşmasının ardından, perakende treninin açılışını gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra firmaların stantlarını gezdi. Bir alışveriş firmasının vagonunda mobil alışveriş yapan Bakan Yıldırım, alışveriş sırasında kendisine verilen kuponu sanal mağazada kullandı. Yıldırım, bir görevlinin kendisine verdiği açılış kurdelesine de günün anlam ve önemine ilişkin cümleler yazarak kurdeleyi imzaladı. Bakan Binali Yıldırım, daha sonra İzmir’e hareket etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz