Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma sürecinin kamu, sivil toplum ve özel sektör üçlüsüyle geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Girişimciliğin önemine değinen Bakan Yılmaz, "Kamunun yaptığı bu çabalar, girişimciliği geliştirmediğiniz sürece tam anlamıyla istediğimiz noktaya bizi götürmeyecektir. Girişimciliğe yatırım yapmamız, girişimcilik kültürünü geliştirmemiz lazım. Burada da kalkınma ajansları arasında işbirliği önemli. Gaziantep, Denizli ve Kayseri’de girişimcilik diğer bölgelerimize neden taşınmasın ki?" diye konuştu.
1 Kalkınma Ajansları Konferansı bugün sona erdi. Türkiye genelinde 81 ili kapsayan 26 kalkınma ajansı personelinin katıldığı konferansa bugün Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da iştirak etti. Palandöken Dağı’nda bir otelde yapılan konferansta konuşan Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarının öneminden bahsetti. Türkiye’nin hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip olduğuna değinen Bakan Yılmaz, Türkiye’nin son 8 yıl içerisinde 3 kat büyüdüğünü belirterek, 2023 vizyonu olarak 2 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüme hedeflediklerini açıkladı. Türkiye’nin 21. Yüzyılda hak ettiği yeri alması gerektiğini kaydeden Bakan Yılmaz, Türkiye’nin genç nüfus potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gelişme ve kalkınmanın savunma sanayinden şehirleşmeye kadar birçok alanda devam etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, girişimcilik kültürünün önemine dikkat çekerek şunları söyledi:"Türkiye bu hedefleri sadece Ankara’da belli kurumların katkısı ile yapması mümkün değil. Mutlaka kurumsal yeniliklere ihtiyaç var. Türkiye’nin bütün yörelerinin potansiyelini harekete geçirmeye ihtiyaç var. Kalkınma ajansları ile insanlarımızın potansiyelini kalkınma sürecine yönlendirebiliriz. Önümüzdeki dönem devlet bakanlığı müessesi kalktı. Devlet Planlama Teşkilatı da kalkınma bakanlığına dönüştürülecek. Baktığınızda kalkınma ajanslarının şemsiyesi olacak. Yeni olarak yatırımları izleme ve değerlendirme genel müdürlüğü ve kalkınma araştırmaları merkezi birimi oluşturuldu. Tüm bu kamunun yaptığı çabalar, girişimciliği geliştirmediğiniz sürece tam anlamıyla istediğimiz noktaya bizi götürmeyecektir. Kalkınma süreci sadece kamuyla değil, sivil toplum ve özel sektör üçlüsünün bir arada geliştirmek zorundayız. Girişimciliğe yatırım yapmamız, bu kültürü geliştirmemiz lazım. Burada kalkınma ajansları arasında işbirliği önemli. Gaziantep, Denizli, Kayseri gibi illerdeki girişimcilik kültürü diğer bölgelerimize neden taşınmasın ki?"
Kalkınma ajanslarının organize edebilme kapasitelerinin önemine değinen Bakan Yılmaz, bölgede kurumsal ve insan kapasitesine yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. Türkiye genelinde kalkınma ajanslarının 2010’da 24 teklif çağrısına çıktığını anlatan Bakan Yılmaz, yine geçtiğimiz yıl 219 milyon TL hibe desteği sağlandığını belirtti. Konferans sonrası Bakan Yılmaz Vali Öztürk tarafından Oltu taşı işlemeli hediye takdim edildi. Bakan Yılmaz daha sonra tarihi Üç kümbetleri ve kaleyi gezdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz