Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin, iktidara geldikleri dönemde 230 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu, kendilerinin bunu 740 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. Yılmaz, hedeflerinin 2 trilyon dolarlık bir büyüklüğü yakalamak olduğunu söyledi.
Cevdet Yılmaz, Elazığ Genç İşadamları Derneği'nin (ELGİAD) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ''2001 krizinden sonra birileri 2023 vizyonundan bahsetseydi herhalde güler geçerdik, 'dalga mı geçiyorsun' derdik ama bugün çok şükür öyle bir sağlam zemin oluştu ki, artık herkes, hükümetimizi eleştirenler de dâhil olmak üzere 2023 vizyonundan bahsediyor.'' dedi.
Ekonomide çok iyi bürokrasinin olmasının yeterli olmayacağını dile getiren Cevdet Yılmaz, iyi bir ekonomi için iyi bir iş dünyasına sahip olunması gerektiğinin altını çizdi.
AK Parti hükümetinin ekonomik hedeflerinden de bahseden Yılmaz, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz, 2023 hedefleri diyoruz. Çok şükür şimdi herkes 2023'ten bahsediyor. Ondan da mutluluk duyuyoruz. Demek ki Türkiye o 2001'de yaşadığı derin krizden bu yana zeminini o kadar güçlendirmiş ki, artık her partiden, her gruptan insan rahat rahat geleceğe dönük çok daha olumlu bir vizyon oluşturabiliyor. Ben bunu büyük bir memnuniyetle karşılıyorum."
İktidara geldiklerinde 230 milyar dolarlık bir ekonomiyi devraldıklarını dile getiren Yılmaz, ekonomik büyüklüğün şuan 740 milyar dolar seviyelerinde olduğunu aktardı. 2 trilyon dolar hedeflerinin olduğunu vurgulayan Devlet Bakanı Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ''Çok şükür bugün Türkiye, sağlam bir zemine sağlam bir şekilde ayaklarını basan, dünyada gerçekten itibarı yükselmiş bir ülke. Sadece ekonomik başarısıyla itibarı yükselmedi Türkiye aynı zamanda demokraside attığı adımlarla da itibarını yükseltti. Bugün dünyayı gezdiğinizde şunu çok açık ve net görüyorsunuz; itibarlı yönetimler, arkasında milletin desteği olan yönetimlerdir, halkın yönetime daha fazla katıldığı yönetimlerdir. İşiniz, sıfatınız kendi ülkenizde ne kadar büyük olursa olsun o ülkede demokrasi yoksa milli irade yönetime yansımıyorsa dünyada da itibar görmüyorsunuz. Türkiye hukuk alanında attığı adımlarla, demokrasi alanında, en son referandumla attığı adımlarla dünyada da itibarını yükseltti, farklı bir konuma geldi. İnşallah 2023 vizyonuyla 'Türkiye'de artık ileri demokrasi olacak, bu standartlar yetmez' diyoruz. 'İleri demokrasi olacak, 10 büyük ekonomi arasına girecek, büyük ekonomi olacak' diyoruz.''
Programda konuşan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ise, sivil toplum kuruluşlarının amacını aktardı. Meral, STK’ları, dünyada, devletlerin kapsamadığı alanları kapsayan ayaklar olarak tanımlandığını söyledi.
Gelişmiş ülkelerde, demokrasilerde her şeyi devletten bekleme döneminin bittiğini ifade eden Meral, ''İnsanlar gönüllük esasına göre, ihtiyaç duydukları alanda gönüllü hizmetler veriyorlar. Türkiye’miz son yıllarda, özellikle son sekiz buçuk yılda siyasi istikrar neticesinde çok büyük bir ekonomik atılım yaşadı. Biz 30 yıldır dünyayı gezen insanlar olarak, ülkemizin itibarının bu kadar yüksek olduğu, imajının da bu kadar kuvvetli olduğu bir dönemi hiç yaşamadık.'' dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz