YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakıma Muhtaç Hayvanlar Için "şefkat Yuvası" Kurdu

Babaannesinin vasiyeti üzerine "Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor.

Babaannesinin vasiyeti üzerine "Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vefat eden büyükannesinin arzusunu yerine getirmek ve anısını yaşatmak için Başiskele ilçesinde çiftlik kurduğunu söyledi.

Çiftliğinde at, eşek, kedi, köpek, tavşan, inek, koyun, keçi ve kanatlı hayvanlar olmak üzere, 200'ün üzerinde hayvan yaşadığını anlatan Yüksel, insanların sahiplendikten sonra bakamayarak sokağa terk ettikleri hayvanları aldıklarını dile getirdi.

Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini belirtti.

Yüksel, hayvanların bakımının zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, 'uyutalım, öldürelim' diye düşünmüyoruz. Allah'ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. İnsanoğlunun maddiyat düşkünlüğü kötü. Doğayı harcıyorlar. Ben de onunla mücadele ediyorum aslında. Doğayı koruyorum. 'Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların mamaları, yemleri, veteriner masrafları, vergileri' derken, aylık ortalama 20 ila 25 bin lira masrafımız oluyor."

-"Çocuklar doğal yaşamı öğreniyor"-

Yüksel, aileleriyle çiftliğe gelen çocukların hayvan ve bitkileri yakından tanıyama fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Bitki ve hayvanları tanımayan, hindiyi kabardığı zaman "tavus kuşu" sanan bir nesil yetişmemesi için kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirten Yüksel, çocukların sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda da bilgilendiğini anlattı.

Yüksel, çiftliği para kazanmak amacıyla kurmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çiftlikte Türkiye'nin farklı bölgelerini temsil eden taş ve tuğla dolgulu ahşap evler yaptık. Şömineli yaşam alanı, Türk sofrası, mutfağı, yüzme havuzu olan minyatür evler yaptık. Aileler, fabrikalarda çalışan ve misafir olarak gelen yabancılar bu evlerde kalıyor. Doğa ve hayvanlarla iç içe dinleniyorlar. Derdimiz ticaret değil, amatör ruhla yapıyoruz.

Buradan elde ettiğimiz gelirle çiftliğin masraflarının bir kısmını karşılamış oluyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler