YURTHABER

Kırşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baklagil ürünleri zincir yapısı KAEÜ’si tarafından incelenecek

Türkiye’de baklagil ürünlerine yönelik zincir yapısı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından incelenecek.Tarım sektörüne yönelik çalışmalarını devam ettiren Ahi Evran Üniversitesi yeni projelerini sürdürüyor.

Baklagil ürünleri zincir yapısı KAEÜ’si tarafından incelenecek

Türkiye’de baklagil ürünlerine yönelik zincir yapısı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından incelenecek.
Tarım sektörüne yönelik çalışmalarını devam ettiren Ahi Evran Üniversitesi yeni projelerini sürdürüyor. Ülkemizde son yıllarda tarım ürünleri piyasasında yaşanan dalgalanmalar sonucunda üreticinin ürününü sattığı fiyat ile tüketicinin ödediği son fiyat arasındaki uçurum üreticiyi-tüketiciyi, tarım sektörünü ve ülke ekonomisini olumsuz etkilediğinden bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan üniversitede çalışmalar başladı. Tarım sektöründe yaşanan olumsuzluklara neden olan unsurların belirlenmesi ve çözümüne yönelik politika senaryoları oluşturulması gerekliliğinden hareketle Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyeleri tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne Ar-Ge projesi sunuldu. 25 Aralık 2018 tarihinde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünde sözleşmesi imzalanan proje, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle başladı. 10 proje içerisinde yer alan araştırmanın yürütücülüğünü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Gökhan Doğan yaptı.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsünün ortak olarak yer aldığı TAGEM-18/AR-GE/55 nolu projenin bir yıllık sürede tamamlanması planlanıyor. Proje, Türkiye’nin nohut ve kuru fasulye ihtiyacının yaklaşık yüzde 40’ının karşılandığı ve içerisinde Kırşehir’in de bulunduğu Orta Anadolu Bölgesinden altı ilde (Çorum, Karaman, Kırşehir, Konya, Nevşehir ve Yozgat) ve Türkiye kırmızı mercimek talebinin yarından fazlasını karşılayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinden iki ilde (Diyarbakır ve Şanlıurfa) yürütülecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler