YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baklavanın Ardından Kutnu Kumaşı Için Tpe'ye Başvuru

GAZİANTEP, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep'in en büyük zenginliklerinden birisinin yöresel ürünleri ve

Baklavanın Ardından Kutnu Kumaşı Için Tpe'ye Başvuru

GAZİANTEP, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep'in en büyük zenginliklerinden birisinin yöresel ürünleri ve lezzetleri olduğunu söyledi. Konukoğlu, kutnu kumaşının da şehrin çok önemli bir kültürel değeri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Antep Kutnu Kumaşı, Gaziantep bölgesinde yüzyıllardır üretilen ve kullanılan, genellikle çözgü sateni veya bezayağı örgü ile dokunan, boyuna çizgili desenlerden oluşan bir tür atlas kumaştır. Ülkemizde sadece Gaziantep'te dokunmakta olup, kutnu dokuma sanatının 16'cı yüzyıla kadar uzandığı bilinmektedir. Sanayi Odası olarak, milli kültürümüzün bir parçası olan bu değerlerimizin yaşatılması ve tanıtımı için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda Antep Kutnu Kumaşı'nın coğrafi işaretini almak üzere TPE'ye başvurduk."
MARKA ÜRÜN SAYISINI ARTACAK
'Antep Baklavası'nın coğrafi işaret tescilini aldıktan sonra uluslararası tescili için Avrupa Birliği'ne başvurduklarını ve 4 yıllık sürecin sonunda AB tescilini 2013 yılında aldıklarını hatırlatan Adil Konukoğlu, baklavanın, Türkiye'den tescil edilen ilk ürün olmasının önem taşıdığını kaydetti. Gaziantep'in bugün en fazla marka ve patent başvurusu yapan altıncı şehir konumunda bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu şöyle konuştu:
"Marka şehir Gaziantep'in marka ürünlerinin sayısını artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda şehrimizin geleneksel ürünlerine sahip çıkıyoruz. Bunların, sanayiye ve ihracata katkısını sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bunların en başında baklava geliyor. Baklavanın coğrafi işaretini Türkiye'de ve daha sonra Avrupa Birliği'nde aldık. Şimdi Gaziantep'te binlerce yıldır dokunan Antep Kutnu Kumaşı'nın önce Türkiye'de coğrafi işaret tescilini alabilmek, onun arkasından AB'de bu işareti koydurmak amacıyla çalışıyoruz. İnşallah Antep Kutnu Kumaşı'nı dünyada pazarlanabilir, katma değeri yüksek bir ürün haline getireceğiz."
Konukoğlu, yöresel zenginliklere önem verilmesi gerektiğini ve tüm şehirlerin kendi ürünlerine sahip çıkarak markalaştırması, ekonomiye kazandırması gerektiğini ekledi.

Baklavanın Ardından Kutnu Kumaşı Için Tpe'ye BaşvuruBaklavanın Ardından Kutnu Kumaşı Için Tpe'ye BaşvuruBaklavanın Ardından Kutnu Kumaşı Için Tpe'ye Başvuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler