Ana yemeklerin en güzel yancısı olan pirincin sahtesini nişasta ve plastik karıştırarak yapıyorlar. Pirincin sahte olduğunu anlamak için suda bekletin. Eğer pirinçler suyun dibine batmıyorsa sahtedir.
Özellikle kırmızı et ve tavuk marine ederken kullanılan soya sosu yemeğin lezzetini ikiye katlar. Ancak sahtesi birçok sağlık problemine neden olabilir. Soy alırken etiketini muhakkak okuyun. Eğer fazla bileşen ve aroma katıcılar varsa almayın. Aynı zamanda soya sosunun renginin aşırı koyu olmaması gerekir.
Doğal yollarla kurutulan kuru meyveler parlak ve canlı değillerdir. Birçok üretici kuru meyveleri daha cazip hale getirmek için ürünlere kükürtdioksit kullanıyor.
Kızılcık maliyeti yüksek bir besindir. Ucuza gördüğünüzde kesinlikle almak için yeltenmeyin. Sağlığınızdan daha değerli değil!
Kaliteli ve doğal tavuğun derisi sarı renklidir. Üreticiler bu rengi sağlayabilmek için piliçlere bazı tavkiyelerde bulunabiliyorlar. Kaliteli ve doğal tavuk uzun sürede pişer, kaynaması zaman alır.
Evet, balığın da sahtesini yaptılar! Kuveyt'te balık satan bir pazarcı balıkların taze görünmesi için balığın gözlerine plastik göz takmış. Bu inanılmaz hile komik gelse de zaman zaman böyle şeyler olmuyor değil. Balığın taze olduğunu gözlerinden ve derisinin parlaklığından anlamak mümkün. Pazar tezgahlarında balık seçerken çok dikkatli olun, yeri geldiğinde elleyerek test edin ki plastik gözlere denk gelmeyin :)