İşte balık yağının 8 faydası! Makalenin sonundaki bonusu da mutlaka okuyun.
KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR
Balık yağının içerdiği yağ omega-3 ve omega-6 asitleri kalp hastalığı riskini azaltır, çünkü trigliserit seviyesi düşer, arterlerin içlerinde plağın görünümü dağılır ve kan basıncı düşer. Kolestreol seviyesine de olumlu etki yapar.
DÜŞÜNME DAHA HIZLI VE ESNEK OLUR
Omega-3, hücre zarlarını sağlıklı tutan ve sinir hücrelerinin bağlantılarını güçlendiren DHA veya docoheksaenoik asit içerir. Bu nedenler, balık yağını Alzheimer hastalığını önlemenin bir yolu olarak kullanmamıza izin veriyor. Çok sayıda çalışma, balık yağının beyin fonksiyonunu uyardığını ve reaksiyon süresini, daha yüksek beyin fonksiyonlarını ve karar alma hızını iyileştirdiğini göstermiştir.
DAYANILIKLIĞI ARTIRIR
Michael Hutchinson, Faster: Dünyanın En Hızlı Bisikletçilerinin Arkasındaki Obsesyon, Bilim ve Şans adlı kitabında,% 100 güvende olduğu tek şeyin yağ asitleri, omega-3 ve balık yağı olduğunu yazıyor. Bilim adamları da bunu doğruluyor: Bu besinleri düzenli olarak aldıktan sonra vücut, uzun egzersizler sırasında glikojenin daha zor egzersizler için depolanmasını sağlayan yağları kullanmaya başlar. Bu, bir sporcunun egzersiz yapabileceği süreyi arttırır.
STRESLE BAŞ ETMEK KOLAY OLACAK
Çoklu doymamış asitler, iyi ruh hallerinden sorumlu olan hormon olan serotonin üretimini artırabilir. Bu nedenle, stres ile başa çıkmak için daha kolay olacaktır. Bazı durumlarda, balık yağı, hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği olan çocuklara bile verilir. Bir araştırma çalışmasından elde edilen bilgilere göre, balık yağı şizofreni hastaları ve diğer akıl hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.
SAÇLARINIZI ONARIR
Balık yağı ayrıca bir dizi mineral ve vitamin içerir. Vitaminler, balık türüne ve diğer birçok faktöre bağlı olarak değişebilir, bu nedenle balık yağı çoklu vitamin olarak alınamaz. Bununla birlikte, ek bir A ve D vitamini kaynağı olan balık yağı, kırılgan saç uçlarından kurtulmanıza kalsiyum ve fosforu emmenize yardımcı olabilir.
CİLDİNİZ DAHA SAĞLIKLI GÖRÜNECEK
Yaş ve stres cildi kurutan kollajen miktarını azaltır. Balık yağı cilt üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, çünkü omega-3 asitleri kolajen (cildimizin kırışıklıkların görünümünü engelleyen elastik temeli) depolayabilir. Çoklu doymamış yağ asidi kaynağı akneye de yardımcı olabilir. Tüm yağ asitleri arasında, omega-3 iyileşmeyi hızlandıran güçlü etkiye sahiptir.
DİYETİNİZE YARDIMCI OLUR
Araştırma sırasında, bilim adamları düzenli olarak balık yağı almanın iştahı azalttığını ve yemek yedikten sonra doygun olma hissi oluşturduğunu buldular. Ayrıca, bazı bilim adamları ek bir omega-3 kaynağının vücudun yağları parçalama yeteneğini arttırdığını düşünüyor. Bu yüzden, vücut yağları depolamak yerine, bunları günlük faaliyet için bir enerji kaynağı olarak kullanacaktır. Balık yağı hakkında hatırlanması gereken en önemli şey, çok fazla verdiğidir.
MEME BÜYÜKLÜĞÜNÜZ ARTACAK
Araştırmalar çoklu doymamış yağların meme boyutunu artırabildiğini gösteriyor. Zeytinyağı, kuru fasulye, soya peyniri veya deniz yosunu yiyebilir veya sadece morina karaciğeri yağı alabilirsiniz. Bu, göğüsleri büyütmenin doğal bir yoludur.
BONUS: HANGİ BALIK YAĞI TÜRÜNÜ SEÇMELİSİNİZ?
Balık yağı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey, neyden yapıldığıdır. Balık yağı çoğu zaman morina karaciğerinden yapılır, bu en basit ve en ucuz yoldur. Ama kesinlikle en iyisi değil. Karaciğerde birçok toksin ve zararlı metabolit var. Etten yapılan balık yağı ve balığın kasları çok daha faydalıdır. Somon gibi balıklar kullanıldıysa en iyisidir.
Etkiyi almak ve vücuda zarar vermemek için, balık yağının doğru şekilde nasıl alınacağını bilmeniz gerekir. Ne için alacaksanız mutlaka doktorunuza danışmanız gerekecektir.
Balıklara alerjiniz varsa veya tiroid, karaciğer, idrar veya sindirim probleminiz varsa balık yağı almayın. Ayrıca hamilelik veya emzirme döneminde de kullanmayın.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıkları önlemek için besini sonbaharın sonunda veya kışın 1-3 ay boyunca almak yeterlidir. Almak için en iyi zaman yemek yerken ya da yedikten hemen sonradır.