HABER

Balıkesir bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusunun cevabı Balıkesirliler tarafından merak ediliyor. Diyanet, 2017 Kurban Bayramı namazı saatlerini yayınladı. Balıkesir halkı, yarın sabah eda edilecek olan bayram namazı vaktini haberimizden öğrenebilirler. Peki Balıkesir'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazının önemi nedir? İşte Balıkesir ve diğer illerimizin bayram namazı vakitleri...

Balıkesir bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta? Kurban Bayramı arifesinde en çok merak edilen bayram namazı saat kaçta kılınacağı oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 Kurban Bayramı namaz saatlerini Balıkesir ve ilçeleri olmak üzere açıkladı. Balıkesir bayram namazı saatleri ile birlikte il il bayram namazı saatlerini sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Peki Balıkesir'de bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazının önemi nedir? İşte Balıkesir ve ilçeleri bayram namazı saatleri il tüm şehirlerin il il bayram namazı saatleri...

BALIKESİR'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Balıkesir'de yarın sabah kılınacak bayram namazı ile birlikte 4 günlük Kurban Bayramı sevinci yaşanacak. Duaların edileceği, kurbanların kesileceği, ihtiyaç sahipleri dağıtılacağı ve birlik - beraberlik göstergesi olan Kurban Bayramı, sabahleyin camide kılınacak bayram namazı ile başlayacak. Peki Balıkesir'de bayram namazı saati kaçta?

Balıkesir
Merkez: 07.16
Ayvalık: 07.21
Balya: 07.17
Bandırma: 07.15
Bigadiç: 07.15
Burhaniye: 07.20
Dursunbey: 07.13
Edremit: 07.20
Gömeç: 07.21
Gönen: 07.17
Havran: 07.19
İvrindi: 07.18
Kepsut: 07.15
Manyas: 07.16
Marmara: 07.17
Savaştepe: 07.17
Sındırgı: 07.15
Susurluk: 07.15

İl İl Bayram Namazı Saatlerini Öğrenmek İçin Tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Bayram; Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı mukaddes bir gündür. Mü'minler; Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla, bir ay boyunca imsak vaktinden aksama kadar en tabii hakları olan yemeyi, içmeyi terk ederek insani adeta melekleştiren oruç ibadetinin manevi zevkini duyarlar.

"Düşmanla savaşın küçük cihat, nefisle savasın büyük cihat" olarak kabul edildiği bu mücadelede mü'minler büyük bir zafer kazanarak kulluk imtihanında gösterdikleri basarının sevincini taşırlar.

Çok mübarek bir gün olan bayramda, kutsal mekânlar olan camilerde topluca ibadet etmenin suruna eren Müslümanların arsa yükselen tekbir sesleri, kalbilerimizdeki imanın açık bir delili, yan yana gelerek. Omuz omuza vererek cemaat halinde kılınan bayram namazları Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler