YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir'de Üniversite - Sanayi İşbirliği

Balıkesir'de, "Üniversite-Sanayi İşbirliği" konulu panel düzenlendi. Panele katılan Vali Ahmet Turhan, önümüzdeki dönemde akademisyenlerin AR-GE...

Balıkesir'de Üniversite - Sanayi İşbirliği

Balıkesir'de, "Üniversite-Sanayi İşbirliği" konulu panel düzenlendi. Panele katılan Vali Ahmet Turhan, önümüzdeki dönemde akademisyenlerin AR-GE ve bilime zaman ayırmalarıyla ilgili ciddi düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

Balıkesir Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “Üniversite Sanayi İşbirlikleri” konulu panele, Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Mehmet Doğan ile çok sayıda öğrenci katıldı. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Özmetin'in moderatörlüğünü yaptığı panelde İsmail Özdemir, Kaan Aydın, Pelin Tekol’un panelist olarak yer aldılar. Panelde açılış konuşmalarında BSO Başkanı Ahmet Kula, üniversite-sanayi işbirliğiyle ilgili Odalar olarak üzerine düşeni yapmak için hazır olduklarını, aksi takdirde hedeflerin yakalanmasında sınıfta kalınacağını belirterek bu konudaki endişelerini dile getirdi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, ise üniversite olarak bu işbirliğini sağlamayı hedeflediklerini belirttiği konuşmasında 2013 yılında teknokentin kurulmasının nihayet gerçekleşeceğini söyledi.

VALİ'DEN MARKA VURGUSU

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dünyadaki tercihlerin hızla değiştiğine dikkat çekti. Her konuşmasında olduğu gibi "marka" vurgusu yapan Vali Turhan, "Dünya çapındaki markalara sahip olmamız gerekmektedir. Markalara sahip olmak için de üniversite-sanayi işbirliğine gerek vardır. Son yıllarda devletimizin; akademisyenleri, üniversite ve sanayiciyi buluşturmaya yönelik ciddi teşvikleri söz konusu olmuştur. Önümüzdeki dönemde akademisyenlerimizin AR-GE’ye, bilime zaman ayırmasına yönelik ciddi düzenlemeler yapılacaktır" dedi.

Türkiye'nin 2023 vizyonunun gerçekleşmesinde Balıkesir’in lokomotif olması gerektiğini kaydeden Ahmet Turhan, "Balıkesir’in en büyük şansı; müthiş bir coğrafyaya sahip. Yeraltı zenginlikleri, turizm, termal, rüzgar enerjisi, tarım, hayvancılık, madencilik potansiyeli yanında 36 bin öğrencisi olan sayılı bir üniversiteye sahip. En önemli lokomotif üniversitedir. Hedefe ulaşmada vizyonun gerçekleşmesinde eğitim önceliklidir. İhracatımızı en az 10 katına çıkartmalıyız. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Üniversitemiz, sanayicimiz, akademisyenlerimiz hazır. Ortak akılla vizyona yöneldiğimizde başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler