Akıcı bir konuşma ve etkili bir iletişim için dilimizi doğru kullanmak önemlidir. Ancak sadece konuşma dilinde değil yazı dilinde de kurallara dikkat etmek gerekir. Bu sayede imla hatası yapmadan iletişim kurabilir ve anlatmak istediklerimizi doğru ifade edebiliriz. Bana ne kelimesi dilimizde yaygın olarak kullanılır. Bu kelimenin bitişik mi yoksa ayrı mı yazıldığı ise kafa karıştırır. Doğru yazılışını ise TDK sayesinde öğrenmek mümkündür.
Bana ne yazımı nasıl doğru diye araştıran çok sayıda kişi vardır. Türkçenin belli kuralları vardır ve bu kurallara göre bana ne kelimesinin yazımı kafa karıştırmaktadır. Özellikle cümle içinde "banane" şeklinde çok sık kullanılan bu kelime aslında yazım hatasıdır. Her ne kadar birleşik yazılması gerekiyormuş gibi görünse de ayrı yazılması gerekir. TDK bana ne kelimesinin yazımı ile ilgili net bilgiler verir. Her zaman ayrı yazılmalıdır ve bu konuda herhangi bir istisna yoktur. Bu bağlamda "Bana ne ayrı mı yazılır?" sorusuna evet cevabı verebiliriz. Bana ne doğru yazılışı, TDK’de açıkça belirtilmiştir. Bu kelimeyi bitişik olarak yazanlar imla hatası yapmaktadır. TDK’deki bilgilere göre bana ne kelimesinin yazımı her zaman ayrı olmalıdır ve bu şekilde doğrudur. Birleşik olduğunda hatalı bir kullanıma neden olur.
Türkçede bana ne bitişik mi yazılır sorusunun yanıtı merak edenler, bunu öğrenmek için TDK yazım kurallarına bakabilir. TDK tarafından belirlenmiş olan kurallar dâhilinde bu kelimenin doğru yazılışı ve anlamı yer alır. Ne kelimesiyle sözde soru cümlesi hâline gelen bana ne kelimesi iki ayrı kelimenin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Ancak yazımı her zaman ayrı şekilde olmalıdır. Eğer "banane" şeklinde bitişik yazılırsa imla hatasına neden olur. Bu da hem anlam akışını bozabilir hem de anlatım bozukluğuna yol açabilir.