İddiaların artması üzerine resmi açıklama yapılması istendi. Bangkok Metropolitan Yönetimi, göstermelik takılan tek Mobese kamerasının bile bulunmadığı, tümünün merkeze bağlı olduğunu ancak, çoğunun çalışmadığını bildirdi. Bu açıklama Tayland basınında bomba etkisi yarattı. Bangkok Vali yardımcısı Amorn Kitchawengkul da iddialarla ilgili olarak şöyle dedi:
"Sayın valimiz Sukhumbhand Paribatra’nın ilkesi Bangkok’un heryerine gerçek kameralar koymaktır. Size garanti ederim ki hiç bir sahte mobese kamerası yok. Bana sahte bir mobese kamerası getirene 100 bin baht (33 bin dolar) vereceğim."
Söylemlerin başlangıcı bir kuyumcu soygunu ve bir de kazaya dayanıyor. Bangkok’taki Tek Heng Lee kuyumcusu gündüz vakti soyuurken işyeri sahibi Bangkok Metropolitan Yönetimi’ne giderek mobese kameralarından yapılan kaydın koypasını istedi. Kendisine"Oradaki kameralarımız henüz hizmet vermeye hazır değil" yanıtı verildi.
Boromratchonnee Caddesi'nde 23 Nisan’da adı açıklanmayan bir kadının otomobiline başka bir araç çarparken başvurduğu Bangkok Metropolitan Yönetimi’nden de kameraların kayıt için hazır olmadığı belirtildi. Bright News tarafından hazırlanan ‘Sahte Mobeseler’ başlıklı haberi daha sonra editör sosyal medya üzerinden paylaştı. Bir anda yüzbinlerce kişi tarafından izlenen ve konuşulan haberin ardından gelen açıklama da tatmin edici olmadı. Halkın büyük bir kısmı kandırıldıklarını ve harcanan 10 milyon doların boşa gittiğini savundu. (DHA)