EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barış eş anlamlısı nedir? Barışkelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizdeki eş anlamlı kelimeler birbirinin anlamlarının yerine kullanılırlar. Ancak Türkçede eş anlamlı kelimeler tam anlamıyla aynı anlama gelmez. Eş anlamlı kelimeler, genellikle bazı kelimelerdeki kavramların anlamlarının çeşitli sebeplerle değişip anlamca birbirlerine yakınlaşmasıyla olmuştur. Barış kelimesinin de eş anlamlı kelimeleri bulunur. Peki, barışın eş anlamlısı nedir?

Barış eş anlamlısı nedir? Barışkelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kelimeler gerek sözlü gerek yazılı iletişimin gerçekleşmesini sağlayan en küçük birimdir. Duygu ve düşüncelerimizi sözcüklerle ifade ederiz. Zaman içerisinde değişen duygu ve düşüncelerimizi sözel olarak ifade edebilmemiz için yeni kelimeler türemiştir. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni kelimelerin türemesi, dillerin kelime haznesini geliştirir ve zenginleştirir. Örneğin savaşlardan sonraki sakinlik ortamını ya da tarafların uzlaşmasıyla biten savaşların sonucunu belirtmek için bir kelime türemiştir. Barış kelimesi genel olarak bu iki anlamı vermek için türemiştir.

Zaman içerisinde değişen ihtiyaçlar, duygu ve düşüncelerle birlikte kelimelerin çeşitli faktörlerden etkilenmesiyle anlamsal değişimler yaşanmıştır. Türkçe kökenli olan barış kelimesi "sulh" anlamına gelen "barışık" sözcüğünden evrilmiştir. Barışık sözcüğü ise "barış-" fiiline +Uk ekinin eklenmesiyle oluşmuştur.

Barış kelimesinin eş anlamı nedir?

Barış kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı şu şekildedir: "Barışma işi, savaşın bittiğini bir antlaşma ile belirtilmesinden sonra geçen zamana verilen isim." Barış kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük listesi:

  • Sulh
  • Hazar

Barışın eş anlamlıları ile örnek cümleler

Barış kelimesinin eş anlamlılarıyla ilgili örnek cümleler kurmak gerekirse:

  • Ülke takımlarının Avrupa maçlarında sulh içerisinde olup birbirlerini desteklemeleri gerekiyor.
  • Yıllardır süren savaşa bir son verip yurtlarımızın sulh içinde yaşamasını sağlamalıyız.
  • Hazar içinde olan diyarlar zamanla gelişip büyük ekonomilere sahip oldular.
  • Yaşamın refah içerisinde geçebilmesi için ülkelerin hazar içerisinde olup gelişmelerine önem vermeleri gerekmektedir.

En Çok Aranan Haberler